Lüks araç aldım diye sevindi, arabasının son halini görünce aklı yerinden oynadı

Esenyurt’ta duyanları hayrete düşüren bir olay meydana geldi. Sattığı aracın yedek anahtarını saklayan bir kişi aracı yeni sahibinden çalarak paramparça etti. Aracı parçalarına ayırarak yedek parça haline getirdi. Olaya ilişkin üç kişi gözaltına alındı.

Lüks araç aldım diye sevindi, arabasının son halini görünce aklı yerinden oynadı

Esenyurt'ta park halinde olan araç eski sahibi tarafından çalındı. Oto Hırsızlık Büro Amirliği tarafından başlatılan çalışmada aracın eski sahibi Muhammet R.Y.’nin "Kaybettim" bahanesiyle yedek kontak anahtarını teslim etmediğini öğrendi. R.Y’nin  eski aracını çalarak yedek parçalara ayırdığı meydana çıktı.

Lüks araç aldım diye sevindi, arabasının son halini görünce aklı yerinden oynadı - Resim : 1
 
SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
Bu gelişme üzerine otomobilin eski sahibi Muhammet R.Y. polis tarafından gözaltına alındı. Önce suçlamaları kabul etmeyen Muhammet R.Y.'nin daha sonra alacağına karşılık elindeki kontak anahtarı ile otomobili çaldığını itiraf etti. Şüphelinin ifadesi doğrultusunda çalıntı otomobilin satışına aracılık yapan Ayhan G. ile otomobili parçalara ayırarak yedek parça haline getiren Gökhan Y. ve yanında çalışan bir kişi gözaltına alındı.
 

 Lüks araç aldım diye sevindi, arabasının son halini görünce aklı yerinden oynadı - Resim : 2

ARAÇ KULLANILAMAYACAK HALDE

Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalıntı otomobili bulabilmek için bir tamirhaneye baskın yaptıklarında aracın tamamen parçalanarak yedek parça haline getirildiğini belirledi. Otomobilin parçalarının diğer araç parçalarının arasına saklandığı tespit edilirken yapılan çalışma sonucu aracın tüm parçaları bulunarak bir araya getirildi. Ancak otomobilin kupa olarak tabir edilen kaporta bölümünün kesildiği bu nedenle artık kullanılamayacağı ortaya çıktı.