Lütfü Savaş'tan tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel'e özel açıklamalar: Cumhurbaşkanı adayı mı olacak?

tv100 ekranlarında ilgi ile izlenen Taksim Meydanı programında tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın geçmiş dönemlerde cumhurbaşkanlığı adaylığını düşündüğünü söyledi. tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, Savaş'ın açıklamasını aktardı. Gürel’in verdiği bilgilerde Savaş, "Barış Bey’in bahsettiği gibi bir cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda bir talebim, isteğim, bir açıklamam ya da bir düşüncem kesinlikle olmamıştır. Böyle yakıştırmalar olmuştur" dedi.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, gazeteciler Hacı Yakışıklı ve Şaban Sevinç, Fuat Uğur; Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk olarak gündemi değerlendirdi.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile ilgili dikkat çeken bir kulis bilgisi paylaştı.

Yarkadaş, “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, önceden Cumhurbaşkanlığı adaylığını düşündü ama şu an Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığıyla birlikte o dosyaların hepsi rafa kalktı” ifadelerini kullandı.

Lütfü Savaş’tan açıklama geldi

tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, Lütfü Savaş’ın açıklamasını aktardı. Gürel’in verdiği bilgilerde Savaş, “Barış Bey’in bahsettiği gibi bir cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda bir talebim, isteğim, bir açıklamam ya da bir düşüncem kesinlikle olmamıştır. Böyle yakıştırmalar ama olmuştur. Gazeteci ve eski bir siyasetçi olarak kendisi bir duyum olarak aktardı. Elbette, Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli makamına dair adımın geçmesi gurur vericidir. Hatay’da sağladığımız uyumun takdir görmesi beni mutlu eder ancak benim öyle bir konuda açıklamam olmamıştır. Bunun karar mercisi kamuoyunun da bildiği gibi altılı masadır. Ve özellikle başta Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener olmak üzere diğer saygıdeğer genel başkanların kararı olacaktır. Altılı masanın ortak adayı Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olduğu takdirde elbette sonuna kadar yanında duracağım” ifadelerini kullandı.