3.500 liraya çekilmişti! Maaş zam oranları belli oldu

Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Göktaş, tv100 canlı yayınında Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun enflasyon raporu sunumunda açıkladığı enflasyon tahmininin ardından merak edilen maaş zamlarına ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. Kişisel beklentisinin enflasyon üzerinde bir zam oranı olduğunu kaydeden Göktaş, asgari ücret, emekli ve memur maaş zamları için kesinleşen rakamları açıkladı. İşte detaylar...

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun enflasyon raporu sunumunda açıkladığı enflasyon tahminlerinin ardından milyonlarca çalışan ve emekli 2023 yılı maaş zam oranlarının ne kadar olacağını araştırmaya başladı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Göktaş, tv100 canlı yayınında yaptığı değerlendirmede, en düşük emekli aylığının 4 bin 500 liraya çekilmesini beklediğini dile getirdi.

Asgari ücrete hükümet tarafından gelen "Ocak ayında çalışanları memnun edecek bir zam" söylemlerinin ardından beklentinin üzerinde bir zam yapılacağını düşündüğünü ifade eden Göktaş, asgari ücretin net 8 bin-8 bin 500 ve brüt olarak da 10 bin liralara yükselmesinin olasılık dahilinde bulunduğunu kaydetti.

Göktaş memurlar için de şimdiden yüzde 17'lik bir zammın kesinleştiğini söyledi.