Maaş zammı oranları belli oldu!

Yılın son günlerinde hem asgari ücret zammı hem emekli zammı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Konuya ilişkin açıklamalar peş peşe verilirken memur ve emekli maaşlarında yeni oranlar açıklandı. Memur ve emekli zammı oranı ne kadar oldu?

Maaş zammı oranları belli oldu!

Milyonlarca emekli ve memurun araştırdığı memur maaş zammında 5 aylık oranın netleşmesiyle memur maaşı hesaplamaları artış görüldü. İşte artış görülen o oranlar… 

Kamu personeli ve emeklilere yönelik zam oranları yılın ilk 6 ayı göz önünde bulundurularak yüzde 41,69 olarak açıklanmıştı.Gözler zam oranlarına çevrilmişken tahminlerin ardı arkası kesilmiyor.  Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi baz alınarak yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 66.80 oldu. Yılın ikinci yarısındaki enflasyon yüzde 17.17 olarak belirtilirken memur ve memur emeklisini zammı yüzde 18.27 olacak.

Yüzde 18.27 artış tahminine göre en düşük memur maaşı 9 bin 105 liradan 10 bin 768 liraya, en düşük memur emeklisi maaşı6 bin 78 liradan 7 bin 188 liraya çıkacak.

Diğer yandan bu zamlara bir de "refah payı" eki yapılabileceği belirtilirken, bunun oranına ilişkin henüz net bir açıklama gerçekleşmedi.