Maden şehidinin mezarında Kur'an-ı Kerim okumuştu! Bakan Bozdağ'dan eleştirilere yanıt geldi

Bartın'da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 25 yaşındaki Berkay Kesim'in mezarında Kur'an-ı Kerim okuyan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kendisine yönelik yapılan eleştirilere "Adalet Bakanı veya başka bir yöneticinin Kur'an okuması ya da okumaması, laiklikle ilişkilendirilemez" diyerek yanıt verdi.

Maden şehidinin mezarında Kur'an-ı Kerim okumuştu! Bakan Bozdağ'dan eleştirilere yanıt geldi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Herkes, vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. Kimse, ibadete, dini ayin ve törenlere katılmaya zorlanamaz. Dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz, suçla­namaz. Adalet Bakanı veya başka bir yöneticinin Kur'an okuması ya da okumaması, laiklikle ilişkilendirilemez. Kur'an okumak Adalet Bakanlığı yapmaya, Adalet Bakanlığı yapmak da Kur'an okumaya engel değildir." dedi.

"Rabbim bizi de son nefesini verene kadar kınayıcıların kınamasından korkmadan Kur'an okuyanlardan eylesin"
Bakan Bozdağ "Şehit madencimizin mezarında Kur'an okumak kınanacak bir amel değildir, en büyük duadır. Asıl kınanacak, Kur'an okuyan Bakan değildir; Bakan'ın Kur'an okumasından rahatsız olandır. Kaldı ki şehit madencimizin mezarında 'Kur'an okudu' diye ayıplanmak, kınanmak ya da suçlanmak her Müslüman için olduğu gibi benim için de şereflerin en büyüğüdür. Rabbim bizi de son nefesini verene kadar kınayıcıların kınamasından korkmadan Kur'an okuyanlardan eylesin" ifadelerini kullandı.