Mağazalar tazminatsız çıkış imkanı bekliyor

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, “Perakende için tazminatsız serbest çıkış şansı verilmezse birçok marka önümüzdeki baharı göremeyebilir” dedi.

Mağazalar tazminatsız çıkış imkanı bekliyor

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında 21 Kasım'da başlayan kısıtlamaların sektöre etkisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Öncel, "Perakende için tazminatsız serbest çıkış şansı verilmezse birçok marka önümüzdeki baharı göremeyebilir” taleplerini iletti.

Üyeler arasında yaptıkları ankette de kısıtlamaların kasım cirolarına olumsuz yansımasını net bir şekilde görebildiklerini aktaran Öncel, “Örneğin, AVM mağazalarında cirosu geçen yıla göre yüzde 80’in altında kalan üyelerimizin oranı ekimde yüzde 38 iken kasımda yüzde 60’a yükseldi. AVM’lerde yüzde 100’ün üzerinde ciroya ulaşan üyelerimizin oranı ise ekimde yüzde 25 iken kasım ayında yüzde 12’ye geriledi.” değerlendirmesinde bulundu.

Alınan önlemlerin cirolarına negatif etkisinin daha ilk 10 günde görüldüğünü anımsatan Öncel, “Kasım, başta ‘Efsane Cuma’ olmak üzere indirim kampanyaları ile perakende sektörünün en yüksek ciroya ulaştığı aylar arasında yer alıyor. Bu yıl da kasım boyunca çeşitli indirim kampanyaları yapıldı. Ancak 21 Kasım’da başlayan kısıtlamaların da etkisi ile birçok markamız ekim cirosunu bile yakalayamadı” ifadelerini kullandı.