Makas açılıyor... Şubat 2021 borsada son durum!

Son dönem rekor rallisinin ardından yurt dışı borsalardaki negatif hava ile hız kesen borsa, kaybını üçüncü güne taşıdı.

Makas açılıyor... Şubat 2021 borsada son durum!

Borsa İstanbul'da işlem gören ve günü yüzde 2.11 oranında değer kaybı ile 1,517.86 puandan kapatan Bist100 endeksi, güne yüzde 0,75 azalışla 1.506,53 puandan başladı. 

Endeks, önceki kapanışa göre 11,33 puan ve yüzde 0,75 değer kaybederek 1.506,53 puana düştü. Dün en çok kazandıran sektör ise yüzde 3.86 ile ulaştırma oldu. Yurt dışı borsalarda ise negatif bir hava hâkim.

Küresel ölçekte havacılık sektör hisselerinde sert yükseliş hareketleri gözlendi. Sektöre yönelik pozitif fiyatlamaların temel nedenleri olarak İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın, 21 Haziran’a kadar tüm sosyal kısıtlamaları kaldırmaya yönelik dört aşamalı planını açıklamasının yanında seyahat kısıtlamalarını da gözden geçireceğini ve değişiklikleri 12 Nisan’da açıklaması gösterildi.

Korona virüs önlemleri çerçevesinde seyahat kısıtlamaları nedeni ile en kötü etkilenen sektör ulaştırma olmuştu.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın bugün de Temsilciler Meclisi’nin Mali Hizmetler Komisyonu’na sunum yapacak. 

Almanya'da geçen yılın dördüncü çeyrek büyüme verisi takip ediliyor. Piyasa beklentisi ekonominin yılı yüzde 2.9 oranında daralma ile kapatacağı yönünde. ABD tarafında ise yeni konut satışları ve ham petrol stokları verisi takip edilecek.