Malazgirt Zaferi önemi nedir? Malazgirt Savaşı nerede, kimler arasında oldu?

Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan, 1071 yılında Romen Diyojen'i mağlup ederek Türklere Anadolu'nun kapılarını açmıştır. Malazgirt Savaşı nerede, kimler arasında oldu?

Malazgirt Zaferi önemi nedir? Malazgirt Savaşı nerede, kimler arasında oldu?

Sultan Alparslan’ın Anadolu’nun kapılarını açtığı Malazgirt Zaferi’nin 950’nci yıldönümünde Malazgirt Zaferi kutlama mesajları araştırılıyor. İşte, Malazgirt Zaferi kutlama mesajları…

Malazgirt Zaferi önemi nedir? Malazgirt Savaşı nerede, kimler arasında oldu? - Resim : 1

MALAZGİRT NEREDE, HANGİ İL SINIRLARINDA?

Günümüz sınırlarına göre Malazgirt, Muş'ta yer alıyor. Konum olarak Van, Ağrı, Erzurum, illerinin ortasında bulunuyor. Malazgirt ilçesi il merkezine karayolu ile uzaklığı 137 km olup, merkeze en uzak ilçe durumundadır. İlçenin yüzölçümü 1534 km2 olup, düz bir alana kurulmuştur.

Malazgirt Zaferi önemi nedir? Malazgirt Savaşı nerede, kimler arasında oldu? - Resim : 2

MALAZGİRT SAVAŞI NEDİR, KİMLER ARASINDA GERÇEKLEŞTİ?

Malazgirt Meydan Muharebesi, 26 Ağustos 1071 tarihinde, Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan ile Bizans İmparatoru Romen Diyojen arasında gerçekleşen muharebedir. Alp Arslan'ın zaferi ile sonuçlanan Malazgirt Muharebesi, "Türklere Anadolu'nun kapılarında kesin zafer sağlayan son muharebe" olarak bilinir.

Malazgirt Zaferi önemi nedir? Malazgirt Savaşı nerede, kimler arasında oldu? - Resim : 3

MALAZGİRT SAVAŞI NEDEN ÖNEMLİ?

Malazgirt Meydan Muharebesi, gerek Türk gerek İslam gerekse dünya tarihi açısından kısa ve uzun vadede belirleyici sonuçların ortaya çıkmasına neden olmuştur. Savaştan sonraki on yıl içerisinde Müslümanlar Anadolu'nun Batı uçlarına kadar ulaşmış ve 1075 yılına gelindiğinde İznik merkezli Türkiye Selçuklu Devleti'nin temelleri atılmıştır. İslâm dünyasında Selçuklu sultanlarının liderliğini üstlendiği yeni bir devir açılırken Bizans İmparatorluğu da 1453 yılında İstanbul'un fethine kadar devam edecek olan bir çözülme dönemine girmiştir.

Malazgirt Zaferi önemi nedir? Malazgirt Savaşı nerede, kimler arasında oldu? - Resim : 4

MALAZGİRT ZAFERİ KUTLAMA SÖZLERİ VE MESAJLARI

"Sultan Alparslan'ın önderliğinde ve liderliğindeki Türk Ordusu'nun, sayıca kendinden kat kat üstün olan Bizans ordusu karşısında elde ettiği kahramanlık destanı olan Malazgirt Zaferinin 950'ncİ yılını kutlarım."

Malazgirt Zaferi önemi nedir? Malazgirt Savaşı nerede, kimler arasında oldu? - Resim : 5

"1071'de Kurt başlı sancağımız ve kan damlayan kılıçlarımızla girdiğimiz bu topraklara adalet ve medeniyet getirdik. Kimse heveslenmesin kıyamete kadar da burada olacağız."

"Milletimiz her zaman birlik ve beraberlik içinde tüm zorlukların üstesinden gelecek, barış ve huzurumuza kastedenlere karşı gereken cevabı verecektir. Bu düşüncelerle Malazgirt Zaferi'nin yıldönümünde, büyük komutan Sultan Alparslan'ı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz."

Malazgirt Zaferi önemi nedir? Malazgirt Savaşı nerede, kimler arasında oldu? - Resim : 6

"Anadolu'nun, aziz milletimizin anavatanı haline gelmesine vesile olan Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümünü kutluyorum."

"Milletimize, Anadolu'nun kapılarını açan, bu topraklarda birlik, beraberlik ve barışa dayanan anlayışın hakim olmasını sağlayan Malazgirt Zaferi'nin 950. yıl dönümünü kutlarım."

Malazgirt Zaferi önemi nedir? Malazgirt Savaşı nerede, kimler arasında oldu? - Resim : 7