Dünyanın ilk çift uniseks kondomu

Malezyalı bir jinekolog hem erkekler hem de kadınlar tarafından kullanılabilen dünyanın ilk cinsiyetsiz prezervatifini üretti.

Dünyanın ilk çift uniseks kondomu

Malezya'lı jinekolog John Tang Ing Chinh, kadınlar veya erkekler tarafından kullanılabilen dünyanın ilk cinsiyetsiz (unisex)  prezervatifini ürettiğini duyurdu.

Genel olarak yaralar için pansuman olarak kullanılan tıbbi bir malzemeden elde edilen prezervatifin mucidi John Tang Ing Chinh, ürünün kadında da erkekte de performans arttıracağını umduğunu söyledi.

Chinh, buluşuyla ilgili, "Temelde yapışkan kaplamalı sıradan bir prezervatif" derken, “Cinsel organlara yapışan ve ayrıca ekstra koruma için boş alanı kapatan yapışkan bir kaplamaya sahip" dedi.

Jinekolog John Tang Ing Chinh, yapıştırıcının prezervatifin yalnızca bir tarafına uygulandığını, yani her iki cinsiyet tarafından da tersine çevrilebileceğini ve kullanılabileceğini sözlerine ekledi.

Ching, "Şeffaf yaralarda kullanılan ince ve esnek ancak güçlü ve su geçirmez bir malzeme olan poliüretadan üretildi. Bir kez taktığınızda, genellikle orada olduğunu fark etmezsiniz.Yapılan tüm dermokolojik testlerden geçti. Önümüzdeki ay 2,62 eurodan satışa sunulacak." dedi.