MASAK Başkanı görevinden alındı

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanı Osman Dereli görevinden alındı. Osman Dereli'nin yerine ise Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürü Hayrettin Kurt getirildi.

MASAK Başkanı görevinden alındı

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) görev değişikliği gerçekleşti.

Osman Dereli kimdir?

1974 yılında Ankara'da doğan Osman Dereli, 1996'da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Dereli, 2006 -2008 yılları arasında ABD'de İllinois Üniversitesi muhasebe dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

1997 yılında Maliye Bakanlığında Hesap Uzman Yardımcısı olarak göreve başlayan Osman Dereli, 2008-2012 arasında Gelir İdaresi Başkanlığında Grup Başkanı olarak çalıştı. Dereli, 25 Eylül 2012'den bu yana Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Dereli Mart 2016 tarihinde MASAK başkanı olmuştu.

Hayrettin Kurt kimdir?

1979 yılında Samsun’da doğan Hayrettin Kurt, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra Avukatlık, TBMM’de Hukuk Danışmanlığı, Denizcilik Müsteşarlığında Denizcilik (Hukuk) Uzmanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında Daire Başkanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında ise I. Hukuk Müşaviri olarak görev yapmıştır.

MASAK Başkanı görevinden alındı - Resim : 1
Hayrettin Kurt (Soldan ikinci)

Hayrettin Kurt; Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesinde (DEK-TMK) Denetim Kurulu Başkanıdır ve doktora öğrencisi olarak akademik çalışmasına devam etmektedir. 20/06/2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile EPDK Kurul Üyesi olarak atanan Hayrettin Kurt, evli ve 1 çocuk babasıdır.