Manavgat'tan acı haber! Yangından etkilenenlere yardım götüren bir kişi hayatını kaybetti

Antalya’nın Manavgat ilçesinde devam eden orman yangınından etkilenenlere su taşıyan bir kişi, yolda fenalaşarak hayatını kaybetti. Durumu haber alarak olay yerine gelen yakınları ise gözyaşlarını tutamadı. Bir çiftin de cansız bedenleri bulundu.

Manavgat'tan acı haber! Yangından etkilenenlere yardım götüren bir kişi hayatını kaybetti

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınında hasar gören evde çiftin cansız bedenleri bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından son gelişmeleri aktararak Manavgat’taki yangında, ikisi yeni toplam 7 can kaybı olduğunu duyurdu. Öte yandan Manavgat'ta orman yangınından etkilenenlere su taşıyan bir kişi, yolda fenalaşarak hayatını kaybetmişti.

Alınan bilgiye göre, ilçede orman yangınının başladığı Kalemler Mahallesi'nde yaşayan Türk vatandaşı ile Alman eşinden haber alamayan yakınları yardım istedi.

Cansız bedenlerine ulaşıldı

Daha önce yanarak hasar gördüğü belirlenen evde yapılan incelemede Fahri Yiğitokur ve eşi Alman asıllı Andrea Hartmann Yiğitokur'un cansız bedenlerine ulaşıldı.

Manavgat yangını başladığından bu yana Hasan Ali Yüksel (82) Akseki'ye bağlı Kepezbeleni Mahallesi'ndeki evinde, Osman (55) ve Şehri Kardaş (50) çifti Değirmenli Mahallesi Delioğlan mevkiindeki evlerinde yaşamını yanarak ölmüştü. Orman işçileri Erdal Tokla ve Yaşar Cinbaş, Gebece mahallesi Güğlen dağı Beloluk mevkiinde yangına müdahalede bulunurkan devrilen arazözde yanarak can vermişti.

Bakan Koca'dan açıklama

Manavgat'taki yangınla ilgili son gelişmeyi aktaran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca toplamda 7 can kaybı olduğunu duyurdu.

Bakan Koca açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Manavgat’taki yangında, ikisi yeni toplam 7 can kaybımız var. Yangından etkilenen 507 kişiden 497’si tedavileri tamamlanarak taburcu edildi. 10 kişinin tedavisi sürüyor. 34 adet 112 ambulansı, 15 UMKE ekibi, 1 mobil komuta aracı, 183 sağlık personeliyle olay yerindeyiz."

 

Yangında etkilenenlere su götürürken fenalaşmıştı

Öte yandan Antalya’nın Manavgat ilçesinde devam eden orman yangınından etkilenenlere su taşıyan bir kişi, yolda fenalaşarak hayatını kaybetmişti. Durumu haber alarak olay yerine gelen yakınları ise gözyaşlarını tutamamıştı.

Olay, Manavgat Ilıca Mahallesi D-400 karayolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Yusuf Demirli (42) iki arkadaşı ile birlikte orman yangınından etkilenenlere su götürmek için kendisine ait kamyona suları yükledi. Demirli, Ilıca Mahallesi'ne geldiği sırada bir anda fenalaştı. İki arkadaşı durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Bu sırada 112 ekipleri gelene kadar şahsa, yoldan geçen bir sağlık çalışanı müdahale etti. Demirli, 112 ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldığı sırada yolda hayatını kaybetti.

Gözyaşlarına boğuldu

Demirli’nin 2 gündür bölgeye aracı ile su götürdüğü öğrenildi. Durumu haber alarak olay yerine gelen yakınları ise gözyaşlarını tutamadı. Olayı görgü tanığı Hüseyin Kırp, “Bir sağlıkçı ilk müdahaleyi yaptı. Polisler geldi. 112 ekipleri geldi. Hastaneye götürdü. Yangında yanan bölgeye su götürüyorlarmış. Dili boğazına kaçmış sanırım” dedi.

Yusuf Demirli’nin arkadaşı Abdullah Enhoş ise yaşananları şöyle anlattı:

“Suyumuzu aldık. Yardıma giderken Yusuf fenalaştı. Herkes yardım etti. 112 gelene kadar bir sağlıkçı yardım etti. 112 ekipleri ile hastaneye sevk ettik. Daha sonra arkadaşımızı kaybettik. Herkese yardım etmek isteyen iyiliksever bir arkadaştı.”

Manavgat'tan acı haber! Yangından etkilenenlere yardım götüren bir kişi hayatını kaybetti - Resim : 2