Mandalina seçmenin yolu mu olur diye düşünmeyin! En taze ve lezzetli mandalina seçmenin ipuçları!

Pek çok kişinin en sevdiği kış meyvelerinden biri olan mandalinanın kabuklu olması sebebiyle her zaman içi tatlı mı, taze mi anlaşılamayabiliyor. Ancak mandalina seçmenin de birkaç küçük ipucu var. İşte en taze mandalina seçmenin yolları...

Mandalina seçmenin yolu mu olur diye düşünmeyin! En taze ve lezzetli mandalina seçmenin ipuçları!

Kış meyvelerinin en sevilenlerinden biri olan mandalina, hem tadı hem kokusuyla kendine hayran bırakıyor. Hele o tatlı turuncu renkli kabuklarının, odun sobasının üstüne koyulmasıyla etrafa yaydığı o güzel koku, yaşı ilerlemiş birçok insanın çocukluk anılarındandır. 

Kabuklu yapısı sebebiyle taze mandalinayı herkes dışına bakınca anlayamayabilir. Ancak bunun birkaç yöntemi mevcut. İşte en taze mandalinanın ipuçları...

Mandalina seçmenin yolu mu olur diye düşünmeyin! En taze ve lezzetli mandalina seçmenin ipuçları! - Resim : 1

1. Ağırlıklarını kontrol edin

Taze mandalinayı tanımak için ağırlıklarını kontrol edebilirsiniz. Eğer meyve çok hafif ise, bu meyvenin, çok uzun süre önce hasat edildiği için suyunun buharlaşmış olduğu anlamına gelir. Ancak taze bir mandalina suyunu hala içinde barındırdığı için daha ağır olacaktır. 

Mandalina seçmenin yolu mu olur diye düşünmeyin! En taze ve lezzetli mandalina seçmenin ipuçları! - Resim : 2

2. Yeşil Yaprakları var mı?

Yapraklar olan mandalinalar hala tazeliğini korumaktadır. Eğer yeşil yaprak yoksa sapına dikkat edilmesi gerekiyor. Sapı hala yeşilliğini koruyor ise tazedir ancak rengi değişmiş sap, mandalinanın taze olmadığını ve tatsız olduğunu gösterir.

Mandalina seçmenin yolu mu olur diye düşünmeyin! En taze ve lezzetli mandalina seçmenin ipuçları! - Resim : 3

3. Basınç testi

 Üçüncü ve son yol ise, basınç testidir. Mandalinaya dokunarak bunu hissedebilirsiniz. Dokunduğunuzda kabuk ve meyve arasında boşluk hissediyorsanız bu eski ve taze olmayan bir mandalinadır. Ancak dolu bir mandalina ise gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

Mandalina seçmenin yolu mu olur diye düşünmeyin! En taze ve lezzetli mandalina seçmenin ipuçları! - Resim : 4