Sezonun ilk ürünü! Kilosu 500 liradan satıldı

Manisa'da 'kırmızı altın' olarak nitelendirilen erkenci kirazda sezonun ilk ürünü düzenlenen törenle "Cristobalina" cinsi kirazları alım merkezine ulaştırıldı. Üreticilerin hasadını gerçekleştirdiği yaklaşık 70 kilogram kiraz, sembolik açık artırmayla kilogramı 500 liradan satıldı.

Sezonun ilk ürünü! Kilosu 500 liradan satıldı

Türkiye'nin erkenci kiraz üretim bölgelerinden Manisa'da 'kırmızı altın' olarak nitelendirilen erkenci kirazın ilk hasadı, Sancaklı Bozköy Mahallesi'nde yapıldı. Çobanisa Mahallesi'nde ürünlerini toplayan üreticiler, "Cristobalina" cinsi kirazları düzenlenen törenin ardından alım merkezine gitti.

Bölge üreticilerinden Yavuz Tun'un hasat ettiği yaklaşık 70 kilogram kiraz, sembolik açık artırmayla kilogramı 500 liradan alıcı buldu.

Tüccar İbrahim Bodur, sezonun ilk ürününü üreticiyi teşvik amacıyla 500 liradan aldığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu sembolik bir rakamdır. Kiraz, sezon ilerledikçe gerçek değerine doğru inecektir. İlk ürün olduğu için üreticimizi onurlandırmak istedik. İnşallah ülkemiz için hayırlı bir sezon olur. İlk ürünü Ankara'ya sebze meyve haline göndereceğiz, oradan otellere, marketlere gider diye düşünüyorum.