Mansur Yavaş'a 'teklif götürdü' iddiası gündem olmuştu! Meral Akşener başka birini mi tercih edecek? Aytunç Erkin'den tv100'de çok konuşulacak kulis

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş'ın gündeme taşıdığı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'a "adaylık teklifi götürdüğü" iddiası gündemdeki yerini koruyor. 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı soruları merakla beklenirken ortaya atılan yeni bir iddia kafaları karıştırdı. tv100 canlı yayınına bağlanan gazeteci Aytunç Erkin, Akşener'in cumhurbaşkanı adaylığı için aldığı kararı duyurdu.

"Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'a teklif götürdü" iddiaları sonrası dikkatleri üzerine çeken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le ilgili yeni kulis bilgileri kafaları karıştırdı. Ankara'da aldığı son bilgileri canlı yayında aktaran gazeteci Aytunç Erkin, gündeme bomba gibi düşecek ifadeler kullandı.

Muhalefetin cumhurbaşkanı adayının kim olacağıyla ilgili meraklı bekleyiş sürerken gözler 14 Kasım'da 6'lı masanın yeniden bir araya geleceği toplantıya çevrildi. Toplantıda kritik gelişmelerin ele alınması beklenirken, ortaya atılan yeni bir iddia Ankara kulislerini hareketlendirdi. Cumhurbaşkanı adayı arayışlarını sürdüren muhalefet cephesinde İYİ Parti lideri Meral Akşener'in görüşme trafiği gündem oldu.

Meral Akşener'den Mansur Yavaş'a adaylık teklifi

 

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş'ın aday olacak isimle ilgili ortaya attığı iddiaya göre İYİ Parti lideri Akşener Mansur Yavaş ile bir araya geldi. Yarkadaş, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Mansur Yavaş'a, Meral hanım aynen şunu söylüyor: 'Mansur bey, eğer cumhurbaşkanlığı adaylığını düşünüyorsanız, çıkın açıklayın. Biz de sizi destekleyelim.'

Yavaş'tan "sessiz" yanıt

 

Yarkadaş, Akşener'in teklifi üzerine Yavaş'ın "10 saniye sessizliğe büründüğünü, ortamda sessizliğin hakim olduğunu" dile getirirken sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mansur Yavaş 10 saniye boyunca, Meral hanımın yüzüne bakmasına rağmen hiçbir şey söylemiyor. Meral hanım, Mansur beyden herhangi bir tepki alamayacağını görünce konuyu değiştirmek zorunda kalıyor. Konu Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne dönüyor."

"Akşener toplantıya cumhurbaşkanı adayı olarak katılacak"

"Meral Hanım yeni arayış içine girdi" diyen Yarkadaş, Akşener'in cumuhurbaşkanlığı adaylığının yeniden gündem geldiğini söyledi. Yarkadaş, "muhtemelen 14 Kasım Pazartesi günü 81 il başkanı bir imza toplayarak Meral Akşener'in cumhurbaşkanı adayı olmasını isteyecekler. Böylece; Meral Akşener 14 Kasım günü yapılacak 6'lı masa toplantısına il başkanlarının cumhurbaşkanı adayı olarak katılacak." diye konuştu.

Canlı yayında dikkat çeken sözler

Ankara kulislerini hareketlendiren iddialar sonrası gazeteci Aytunç Erkin'in canlı yayında kullandığı ifadeler dikkat çekti. TV 100 canlı yayınına katılan Erkin, Akşener'in ters köşe yapabileceğini söyledi.

"Akşener'in Yavaş gibi bir tercihi yok"

Erkin şu ifadeleri kullandı;

"'Kazanacak aday' cümlesi kritik bir cümledir. 7 kere 'ben aday olmak istiyorum' diyen birine 'ben kazanacak adayla yola çıkmak istiyorum' diyorsan, benim şüphelerim var demek istiyorsundur. Ama bence Mansur Yavaş'ın adaylığı da söz konusu değil. Akşener'in Yavaş gibi bir tercihi yok. Süreci biraz daha izleyecektir Akşener. Yılbaşına kadar geçecek sürede ne olacağını göreceğiz ve o zaman da bu aday açıklanacaktır."