Mansur Yavaş'ın talimatıyla Ankara'da asfalt katılım payı kaldırıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, asfalt katılım bedelini ödeyemedikleri için tapularına şerh konan vatandaşların şikayetlerine kulak verdi. Ankara'da asfalt katılım bedellerinin tahsilatı durduruldu.

Mansur Yavaş'ın talimatıyla Ankara'da asfalt katılım payı kaldırıldı

Ankara Ankara Büyükşehir Belediyesi asfalt katılım payları ile ilgili önemli bir adım attı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın talimatı ile bu payın tahsilatı durduruldu.

Şimdiye kadar bu ödemeyi yapan vatandaşların mağdur olmaması içinse konu Meclis gündemine taşınarak bakanlık yazısı ile mahsuplaşmaya gidilecek.

Ankara Belediye Başkanı Yavaş, vatandaşlardan ençok şikayet alınan konulardan biri olan asfalt katılım payları ile ilgili bir talimat verdi. Bundan sonra öncelikle asfalt katılım bedellerinin tahsilatı durdurulacak, tapulara konulan şerhler de kaldırılacak.

Şimdiye kadar bu konunun üzerine düşülmediğini belirten Başkan Yavaş, “Belediye bu ödeme kalemi nedeniyle Ankaralıların tapularına şerh koydurmuş. Şimdi şerhlerin hepsini kaldırıyoruz ve Meclis kararıyla da bu paraların hiçbirini almayacağız” dedi.

"Ödeyenleri de mağdur etmeyeceğiz"

Vatandaş odaklı hizmede devam edecekleri söyleyen Yavaş, ikinci bir müjde vererek şimdiye kadar bu ödemeyi yapanlar için de mahsuplaştırmaya gidileceğini belirtti. 

Başkan Yavaş, “Meclis kararıyla daha önce haksız yere ödeyenlerle belli bir takvime bağlayarak mahsuplaşmaya gideceğiz. Yani parayı haksız yere ödediğini bize bildirip, haksızlığı tespit edilen vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz” açıklamasında bulundu.