Mark Zuckerberg eşi Priscilla Chan için 'uyku kutusu' icat etti

Facebook'un kurucusu Zuckerberg, eşi Priscilla Chan'in daha rahat uyuyabilmesi için 'uyku kutusu' icat etti. Zuckerberg'in ürettiği ışıklı 'uyku kutusu' çocuklarının genelde uyandığı saatlerde hafif bir ışık yayıyor.

Mark Zuckerberg eşi Priscilla Chan için 'uyku kutusu' icat etti
Foto: Facebook/Mark Zuckerberg - Mark Zuckerbeg ve Priscilla Chan Mayıs 2012'de evlendi. Çiftin Max ve August adında iki kızı var.

Her fırsatta ailesine verdiği önemi vurgulayan Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg, sosyal medya hesaplarından kutunun fotoğrafını paylaşarak şu açıklamayı yaptı:

"Anne olmak çok zor ve çocuklarımız olduğu için Priscilla geceleri uyumakta zorlanıyor. Priscilla çocukların uyanıp uyanamayacağını görmek için telefonundaki saatini kontrol ediyor. Bu yüzden ona "uyku kutusu" dediğim şeyi yaptım. Bu kutu komidinin üzerinde duruyor ve sabah saat 6 ile 7 arasında çok hafif bir ışık yayıyor. Kutudan ışık gelmiyorsa Priscilla'yı uyandırmıyor ve bu kutu zamanı göstermediği için, eşim gecenin ortasında uyansa bile saatin kaç olduğu konusunda endişelenmeden uyumaya devam ediyor. Bir mühendis olarak, eşimin daha iyi uyumasına yardımcı olacak bir cihaz geliştirmek ona sevgi ve şükranlarımı ifade etmenin en iyi yollarından biri."

Uyku kutusu Zuckerberg'in eşi Priscilla'nın gece uyandığında telefonunu kontrol etmeksizin çocuklarının uyanış saatinin gelip gelmediğini anlamasına yardımcı oluyor. Böylece Priscilla, uyanma saatinin henüz gelmediğini anlayıp uykusunu bölmek zorunda kalmıyor.