Mark Zuckerberg'in WhatsApp'la ilgili yeni planı ortaya çıktı

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu META'nın kurucusu ve yöneticisi Mark Zuckerberg'in WhatsApp'a yeni bir özellikle daha getireceği öğrenildi.

Mark Zuckerberg'in WhatsApp'la ilgili yeni planı ortaya çıktı

Sosyal medya devi META'nın kurucusu ve yöneticisi Mark Zuckerberg bir süre önce WhatsApp, Facebook ve Instagram'ı bir araya getirmeyi planladıklarını duyurmuştu. Ancak WhatsApp'la ilgili farklı bir planı daha ortaya çıktı.

Şimdiye kadar, dünyanın en büyük mesajlaşma uygulaması çoğunlukla bir iletişim merkezi olmuştur. Zuckerberg şimdi keşfedilebilirliği de ele almak istiyor.

Quartz'ın haberine göre, mağazaları ve iletişim bilgilerini bulmak için uygulamadan çıkmak yerine, kullanıcılar mağazayı uygulama içinde arayabilecek.

Bu model önce Brezilya'da sonra Endonezya, Meksika ve Birleşik Krallık'ta WhatsApp Business platformunu kullanan daha büyük şirketler de bu özelliği kullanabilecek.

İşletme arayan müşteriler için WhatsApp nasıl bir Google'a dönüşecek?

2021'de WhatsApp, Brezilya'nın São Paulo kentinde, insanların uygulama içinde işletmeleri aramasına olanak tanıyan sarı sayfa benzeri bir özelliğin pilot uygulamasını yaptı. Bu son duyuruyla, dizin özelliğini Brezilya'nın irili ufaklı tüm işletmelerini kapsayacak şekilde genişletiyor.

Brezilya'daki kullanıcılar şunları yapabilecek:

👀 İşletmeleri adına göre veya seyahat, bankacılık gibi kategorilere göre eleyerek arama

❓ Ürün soruları sor

📙 Mal ve hizmet katalogları

🛒 Sepete ürün ekle

💸 Ödeme yapın (Bu son adım Hindistan'da başlatıldı, ancak Brezilya'da test modunda)

Endonezya, Meksika ve Birleşik Krallık'ta WhatsApp Business platformunu kullanan daha büyük şirketler de bu özelliği kullanabilecek.

Uygulamanın Türkiye'de ne zaman kullanıma gireceğiyle ilgili bir bilgi henüz yok.