Market dönüşü maganda kurşununun hedefi olmuştu! İstenen ceza belli oldu

Eyüp’te ablasıyla market dönerken maganda kurşunuyla hayatını kaybeden 20 yaşındaki Muhammed Yelekçi’nin ölümüyle ilgili soruşturma tamamlandı. Savcılık silahı ateşleyen Ahmet A.’nın ‘olası kastla adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan 15 yıla kadar hapsini istedi.

Eyüp’de 5 Şubat günü ablasıyla marketten dönen 20 yaşındaki Muhammed Yelekçi yolda kavga edenlerden birinin silahından çıkan kurşunun hedefi oldu. Yelekçi o maganda kurşunuyla olay yerinde hayatını kaybetti.

Çocuk ağır ceza mahkemesinde hakşm karşısına çıkacak

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca olayla ilgili başlatılan soruşturma tamamlandı. Savcılık olay tarihinde 18 yaşını doldurmayan Ahmet A. hakkında ‘olası kastla adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan 15 yıla kadar hapis İstemi’yle dava açtı.

Baba Yelekçi: Bu kadar kolay silah bulunmaması lazım

Turizm bölümünden mezun olan 20 yaşındaki genç çocuk henüz diplomasını bile alamamıştı. Olay sırasında yanındaki ablası hala olayın şoku ile yaşıyor. Tv100’e konuşan Acılı baba Sabahattin Yelekçi ise “Davanın açılması içimizi rahatlattı. Ve en büyük cezayı almasını istiyoruz ailecek. Yani adaletimize güveniyoruz. Savcısına hakimine Türk adaletine güveniyorum. Ben bir baba olarak takip edeceğim sonuna kadar. Ben bir seneden beri şu andan çalışamıyorum. Annesi o da keza resimlerine bakıyor. Bunların önüne geçilmesini tabi istiyoruz. Bu kadar kolay olmaması lazım. Bu kadar kolay silah bulunmaması lazım”.

Yargılama 23 Aralık’ta başlayacak

 Hukuki süreci anlatan ailenin Avukatı Cihan Esin “Biz 6-7 civarı bir Adli Tıp raporunu bekledik. Adli tıp raporu Temmuz sonu gibi geldi. Adli Tıp Raporunda beklediğimiz gibi uzak atış mesafesinden maktulün kafasına bir adet kurşun geldiği ve bunun sonucunda da ölümünün gerçekleştirildiği bildirildi. 23 Aralık günü 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde şüphelinin yargılanmasına başlanacak”.