Marmaris'te orman yangını! Felaketi plajdan izlediler

Muğla'nın Marmaris ilçesinde orman yangını büyüyor. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan yangında bir itfaiye eri yaşamını yitirdi. Şehit itfaiye erinin acı haberini Muğla Valisi Orhan Tavlı verdi

Marmaris'te orman yangını! Felaketi plajdan izlediler

Muğla'nın Marmaris ilçesinde orman yangını çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına, itfaiye ekiplerinin müdahalesi devam ederken plajlardan denize girenler yangını endişeyle izledi. Muğla Valisi Orhan Tavlı, yangına çok sayıda ekiple müdahele edildiğini ancak rüzgarın söndürme çalışmalarını olumsuz etkilediğini söyledi. Orman Genel Müdürlüğü, bir personelin şehit olduğunu duyurdu.

Marmaris ile İçmeler kara yolu üzerindeki Pamucak mevkisinde, orman alanında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yangın ihbarı üzerine bölgeye Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Alevler kısa sürede yayılarak etkisini artırırken, ihbar üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler karadan ve havadan yangına müdahale ediyor.

Alevlere Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki 4 helikopterin yanı sıra İzmir ve Denizli'den gelen 2 helikopter, arazözlar, dozer, su tankerleri ve çok sayıda orman işçisinin yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de müdahale ediyor.

Yangının oteller bölgesine yakın olduğu, yerleşim yerleri için bir tehdit oluşturmadığı ve söndürme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.