Maske için telefonuna SMS ile kod gelmeyenler ne yapacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, telefonlarına SMS ile kod gelmeyenlerin maske alamamasına ilişkin bir açıklama yaptı, kafalar karıştı. Bakan Koca, bu kez de vatandaşların SMS kodu gelince eczaneye gitmeleri gerektiğini söyledi. Peki SMS'le kod gelmeyenler ne yapacak?

Maske için telefonuna SMS ile kod gelmeyenler ne yapacak?

Ücretsiz maskelerini almak isteyen vatandaşların eczanelere gitmesi, T.C kimliklerini ve SMS kodunu iletmeleri gerekiyor. Bu bilgileri veren vatandaş cep telefonlarına gelen doğrulama kodunun ardından ücretsiz maskelerini alabiliyor. Ancak başvurmalarına rağmen SMS kodu gelmeyenler ne yapacak? İşte sorunun detaylı yanıtı.

20-65 yaş aralığındaki vatandaşların telefonlarına kod gelerek eczanelerden ücretsiz maske alacak. Peki telefonuna kod gelmeyen vatandaşlar ne yapacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önce (17 Nisan) yaptığı açıklamada bu konuya açıklık getirmişti. Bakan Koca, “Maskeler vatandaşımız ücretsiz dağıtılacak. Mesaj gelmeyen kişiler için de eczaneye müracaat edildiğinde kimlik doğrulaması ile maskelerini alabilecekler” demişti.

İşte bakanın o açıklaması:

Ancak bu kezde eczaneye giden vatandaşlara 'Sistem güncellenmedi' denilerek SMS ile kodun gelmesini beklemeleri istendi. Sorun devam edince Bakan Koca'ya SMS konusu yeniden soruludu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca (29 Nisan 2020) bugün yaptığı açıklamada bu kez kod gelmeden eczaneye gidilmemesi gerektiğini söyledi.

Bakan Koca, "Vatandaşın maskeye ücret vermesini istemedik. Dünyada bu yaklaşımı sergileyen başka kimse de yok. Maske ile igili herkese kod gönderiliyor. Bu kodla maske alınabiliyor. Kendilerine kod gitmemiş olan vatandaşlarımızın eczaneye gitmesine gerek yok. Kendilerine kod gelince eczaneye gitmeleri gerekiyor" dedi.

Telefonlarına SMS gelmeyen vatandaşların naslı maske sahibi olacağı hala aydınlığa kavuşmadı.

Bakan Koca'nın 29 Nisan tarihli açıklamalarını buradan izleyebilirsiniz: