Maske zorunluluğu kalkıyor mu? Prof. Dr. İlhan'dan açıklama geldi! Gözler Bilim Kurulu'nda

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçtiğimiz günlerde "Bilim Kurulu haftaya en önemli toplantılarından birini yapmış olacak" demişti. Bunun üzerine gözler Bilim Kurulu Toplantısı'na çevrildi. Maske zorunluluğu kalkıyor mu? Prof. Dr. İlhan'dan açıklama geldi.

Maske zorunluluğu kalkıyor mu? Prof. Dr. İlhan'dan açıklama geldi! Gözler Bilim Kurulu'nda

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada  "Bilim Kurulu haftaya en önemli toplantılarından birini yapmış olacak. Okullarımız başta olmak üzere maske uygulamasını da Bilim Kurulu haftaya değerlendirmiş olacak. Salgın günleri artık geride kalıyor." demişti. Bunun üzerine Bilim Kurulu'nda alınacak kararlar merak konusu oldu. Maske zorunluluğu kalkıyor mu sorusu gündeme geldi. Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'dan açıklama geldi.

Prof. Dr. İlhan yaptığı açıklamada, önümüzdeki hafta Bilim Kurulu sonrasında inşallah güzel haberlerle vatandaşlarımızın karşısında olma arzusundayız." dedi.

"Sürecin iyiye soğru yol alacağını söylemek mümkün"

İlhan, şunları söyledi:

"Şu an geldiğimiz aşamada dünkü rakama bakarsak 4 bin 425 yeni vaka, vefat sayımızda da 20'nin altını görmüş durumdayız. Tabi her şey böyle, vatandaşlarımız da dikkatli olmaya devam ederlerse, aşıları eksik olan vatandaşlarımız aşılarını tamamlarlarsa bu sürecin bu şekilde iyiye doğru yol alacağını söylemek mümkün.

Ramazan olayının sosyal etkinliklerinin görece daha kısıtlı olması nedeniyle sürece olumlu katkı yaptığına inanıyorum. Zira geçen sene de böyle olmuştu. Sayılar aşağı doğru gitmişti fakat bayramda bir araya gelmelerle birlikte vakalar artmıştı."