MasterChef'te kaptanlar düellosunu kazanan Dilara Başaran kimdir?

Masterchef Türkiye'nin yayınlanan son bölümünde kaptanlar düellosunu kazanan ve yaşadığı tartışmalarla gündeme gelen 24 yaşındaki genç yarışmacı Dilara Başaran'ın hayatı hakkında çok ilginç bilgiler var. Yarışmadan önceki hayatını sizin için derledik.

MasterChef'te kaptanlar düellosunu kazanan Dilara Başaran kimdir?

MasterChef'in yayınlanan son bölümünde kaptanlar düellosunda en iyi künefeyi yaparak mavi takıma kaptan seçilen, son günlerin en tartışmalı isimlerinden biri olan Dilara Başaran, yaptığı yemekler ve kullandığı taktiklerle Masterchef'in gözde yarışmacılarından biri haline geldi. İşte Dilara Başaran hakkında işte merak edilenler...

MasterChef'te kaptanlar düellosunu kazanan Dilara Başaran kimdir? - Resim : 1

Masterchef Dilara kimdir? Kaç yaşında? Nereli?

Masterchef'in en genç yarışmacılarından biri olan ve yaptığı yemeklerle Masterchef şeflerinin gönlünü kazanan Dilara Başaran 1997 doğumlu olup aslen Tekirdağ'lıdır. Yarışmaya İstanbul'dan katılan Dilara Başaran, Turizm Anadolu Lisesi'nde okudu. Daha sonra Turizm Otel İşletmeciliği bölümünden mezun oldu. Turizm lisesinde okurken staj yapmaya başlayan genç yarışmacının mutfağa ilgisi o yıllarda arttı. 15 yaşında yemek yapmaya başlayan MasterChef Dilara, 7-8 yıl mesleğe devam etti ve  meslek hayatının 2 yılını Kuveyt'te geçirdi. Dilara Başaran 6 yıldır profesyonel aşçı olarak çalışıyor. 

MasterChef'te kaptanlar düellosunu kazanan Dilara Başaran kimdir? - Resim : 2

Dilara Başaran'ın ana kadroya girişi ve Masterchef 2021 serüveni

Masterchef 2021, 3 Ağustos Salı akşamında yarışmacılar ismi yazılı önlüğü alabilmek için nefes kesen mücadele gösterdi. 12 yarışmacı şeflerin istediği yemeği en kısa sürede hazırlamaya çalıştı. Yarışmacılardan bazıları Danilo, Somer ve Mehmet şefin verdiği kararla bir üst tura geçmeyi başarabilecekti. Gecenin sonunda ise şefler 2. tura yükselen altı ismi belirledi.

MasterChef'te kaptanlar düellosunu kazanan Dilara Başaran kimdir? - Resim : 3

Masterchef 2021 kadrosuna katılabilmek için yarışan yarışmacılardan elenenler oldu. İlk elenen isim jelatini eriyen Masterchef Sevgi'ydi. Gecenin ikinci elenen ismi ise mısır ekmeği beğenilmediği için elenen Masterchef Sergen oldu. Fatma Polat ve Milhan Erdem ana kadroya girmeyi başarmıştı. Fatma ve Milhan’ın ardından ana kadroya girebilmek için yarışılan yarışmada heyecan doruktaydı.

Tiramisu ve ana ürünü mısır olan yaratıcı yemek yapmaya çalışan yarışmacılardan Masterchef Dilara ve İbrahim son ikiye kaldı. Gecenin sonunda rakibini eleyen Masterchef Dilara Başaran ana kadroya giren 3. isim olmayı başardı. Masterchef 2021’in 2.Bölümünde dikkat çeken isimlerden biri olan Dilara, yaptığı tabaklar ile jüri üyelerinin oyunu almayı başardı. 

MasterChef'te kaptanlar düellosunu kazanan Dilara Başaran kimdir? - Resim : 4

Başaran, ilk turda tavada levrek yaparak Danilo, Somer ve Mehmet şefe sundu. Şefler 3 evetle Dilara Başaran’ı bir üst tura taşıdı. İkinci turda yarışmacı, Bozbey ve Rümeysa ile üçlü düellolarla yarıştı. Yarışmacılardan soğan dolması yapmaları istendi. Somer şef, ikinci turda Dilara’yı daha özgüvenli olması gerektiği konusunda uyardı. Dilara, Masterchef 2021 yarışmasında son ikiye kalan isimdir.

Masterchef Dilara, geceyi birinci tamamlayarak gecenin kazananı oldu ve gözyaşlarına hakim olamadı. Genç olmasına rağmen üstün bir performans gösteren yarışmacı, kariyerini yemek yaparak sürdürmeyi düşünüyor.

MasterChef'te kaptanlar düellosunu kazanan Dilara Başaran kimdir? - Resim : 5

Dilara Başaran'ın sosyal medya hesabı

Özel sunum yöntemleriyle yaptığı yemekleri takipçileri için sosyal medya hesabından paylaşan Masterchef Dilara'nın sosyal medya hesapları da kullanıcılar tarafından merak ediliyor. Instagram hesabında şu an itibariyle 5 binden fazla takipçisi bulunan Dilara Başaran'ın ınstagram kullanıcı adı '@dilarabasarann'.