Matrix'in yapımcısından Elon Musk ve Ivanka Trump'a okkalı küfür

Efsanevi Matrix film serisine kardeşiyle birlikte imzasını atan Lilly Wachowski, "Kırmızı hapı al" diyen Elon Musk ve Ivanka Trump'a Twitter'da küfretti.

Matrix'in yapımcısından Elon Musk ve Ivanka Trump'a okkalı küfür

Sinema tarihinin kült filmelerinden Matrix serisinin senaristliği ve yönetmenliğini yapan Wachowski kardeşlerden Lilly Wachowski, Twitter’da Ivanka Trump ve iş insanı Elon Musk’ın “Kırmızı hapı al” sözlerine sert şekilde yanıt verdi.

Birgün'ün haberine göre bir süredir uygulanmakta olan koronavirüs kısıtlamalarına “faşistçe” bulduğunu söyleyerek karşı çıkan ABD’li yatırımcı ve iş insanı Elon Musk, Twitter hesabından “Kırmızı hapı al” şeklinde bir paylaşım yapmıştı.

Sinemanın unutulmaz bilimkurgu filmlerinden 1999 yapımı The Matrix’te Morpheus karakteriyle simgeleşen bu söze, ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı ve aynı zamanda danışmanı da olan Ivanka Trump’tan karşılık geldi.

Bu iki paylaşımın ardından ise The Matrix’in yaratıcısı Wachowski kardeşlerden Lilly Wachowski, Elon Musk ve Ivanka Trump’a hayli sert bir cevap verdi.

Lilly Wachowski, Ivanka Trump’ın tweetinin altına, “İkiniz de s......n gidin” diye yazdı. Wachowski’nin bu tweeti onbinlerce retweet ve beğeni aldı. 

Neo'nun hap seçimi

Sinema tarihinin akıllara kazınan repliklerinden biri olan ‘Kırmızı-mavi hap’ diyaloğu, Matrix serisinin ilk filmi olan The Matrix'te, Morpheus ile Neo karakterleri arasında geçiyor.

Hikayeye göre asıl adı Thomas Anderson’u, yani Neo’yu Matrix’ten çıkarmak ve ‘uyandırmak’ isteyen Morpheus, kendisiyle yaptığı görüşmede ona biri kırmızı diğeri de mavi renkte iki hap uzatır.

Neo, kırmızı hapı seçmesi durumunda uyanacak ve Matrix’ten çıkacaktır; mavi hapı seçmesi halinde ise yaşantısına aynen devam edecektir.

Morpheus, Neo’ya, “Unutma, sana vadettiğim tek şey gerçek. Fazlası değil” der. Neo da kırmızı hapı seçer ve hikâye gelişir.

Bu sahne, The Matrix’in çekildiği 1999’dan bu yana adeta kültleşti ve kültürel bir fenomen haline geldi.