Mucizeyi saniye saniye kaydetti

Bir çift mavi baştankara kuşunun sosyal medyada paylaşılan görüntüleri rekor kırıyor. Eşi cama çarptıktan sonra düşen kuş, panikle hayata döndürebilmek için gagalıyor ve sallıyor... İşte o an bir mucize oluyor...

Mucizeyi saniye saniye kaydetti

İrlanda Limerick'te yaşayan Yvonne Clifford isimli kadının kuşlarla ilgili bir Facebook sayfasında paylaştığı görüntüler sosyal medyanın gündemi oldu. Kuşlardan birinin cama çarptıktan sonra masanın üzerine düştüğünü fark eden kadın, cep telefonunu açıp o anları kaydetti.

Eşi masa üzerinde hareketsiz şekilde yatarken hayata döndürebilmek için harekete geçen mavi baştankara kuşu, önce bir kaç kez gagalıyor, ardından çekip sarsıyor. İşte o anda bir mucize gerçekleşiyor ve minik kuş hayata dönüyor.

"Doğa tek kelime ile harika değil mi?" diyerek videoyu paylaşan Yvonne Clifford, zavallı küçük kuşun camlarına çarptıktan sonra yaşananları kaydettiği anda gözlerine inanamadığını söyledi.

Facebook grubunda binlerce kez paylaşılan video, kısa süre içerisinde en fazla izlenenler arasına girdi.

Mavi baştankara kuşu hakkında

11-12 santim boyunda olan mavi baştankara kuşlarının kanat açıklığı 17-20 santim arasındadır. Ağırlıkları 9 ila 12 gram olan kuşlar Türkiye'de birçok şehirde görülebiliyor.

Göç etmeyen Mavi baştankaraların, Avrasyadan, Kanarya adalarına ve Kuzey Afrikaya, İber yarımadasından Finlandiya ve Skandinavyanın büyük bir bölümünde ve Güneyurallara kadar ve Güneydoğuda Kafkaslar ve Irakda oniki alt tür bulunmaktadır. Kıbrıs'a kadar bu tür Akdeniz adalarında düzenli üremektedir.

Mucizeyi saniye saniye kaydetti - Resim : 2
Mavi Baştankara kuşu...

 

Bu tür öncelikle meşelerin ve çalıların bol miktarda bulunduğu yapraklı ağaçların bulunduğu ve karışık ormanlarda, meyve bahçelerinde ürer. 1500m yükseklikteki dağlarda yapraklı ağaçların bulunduğu ormanlarda mavi baştankaralara rastlamak mümkündür, hatta Pirenelerde 1800m yükseklikte üredikleri görülmüştür.

Mavi baştankara tanımı

Kuyruk, kanat ve başın üstü mavi, alın ve yanaklar beyaz, sırtı yeşil, karnı ise tümüyle sarıdır. Gencinde yanaklar beyaz değil sarıdır. Gerdanı ile gagası arasında gözü kapatan siyahımsı mavi ince bir bant bulunur. Ayrıcı gaga ile göğüs arasında siyah bir bant vardır. Heyecanlandığı zaman, ensesindeki kısa tacı kalkar.