Mayınlı arazide sürücü kursu kurdular! Sahtekarlara asker destekli operasyon

İstanbul Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü ÖSYM’nin hazırladığı SRC ve ehliyet sınavlarına giren kişilere kopya düzeneği hazırlayan ve rüşvet alan bir çeteye operasyon yapmış, 138 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyonun en ilginç görüntüsü Mardin’den geldi. Polis takibinden kurtulmak isteyen çete üyeleri paravan olarak görünen sürücü kursunu bakın nerede kurmuşlar. Levent Abayrak’ın özel haberi…

Yağlı boya ile tabela yaptılar, sahte sürücü kursları açtılar. Soruları çalıp sınavlarda usulsüzlük yaptılar. Sürücü kursu adı altında sahte adresler düzenlediler. Kulaklık takıp kopya düzeneği oluşturdular. Yakalanmamak için ise terör bölgesinde sürücü kursları açtılar.

Jokerleri sınava soktukları belirlendi
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri ehliyet sınavlarında usulsüzlük yapıldığı bilgisini aldı. Uzun süren çalışmaların ardından bir çete tespit edildi. Çetenin sürücü belgesi ve SRC belgesi almak isteyen kişilere belli bir miktar para karşılığında evrak hazırladıkları belirlendi. Çetenin rüşvet aldığı kişilerin yerine joker olarak adlandırılan çete üyelerinin sınava soktuğu belirlendi.

Çetenin 25 ilde faaliyet gösterdiği ortaya çıktı
Ehliyet sınav sorularını da çete üyeleri yardımı ile önceden ele geçirdi. Sınava girecek olan şahıslara verildi. Çete üyeleri takipten kurtulabilmek için ise sahte sürücü kursları açtı. Bu kurslar sayesinde bir işletme olarak görünen çete üyeleri resmi evrakları ise bu sahte sürücü kursları aracılığı ile gerçekleştirdi. İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekipleri çetenin tüm çalışma şeklini deşifre etti. Çetenin 25 ayrı ilde faaliyet gösterdiğini ortaya çıkardı.

Denetimlerden kurtulmak için terör bölgesine sürücü kursu kurmuşlar
Adresler tek tek basıldı. Baskınlar sırasında en ilginç görüntü ise Mardin’den geldi. Polis kayıtlarda sürücü kursu olarak bilinen bir adrese operasyon yaptı. Ancak çete üyeleri sürücü kursunu takipten ve denetimlerden kurtulmak için terör bölgesine kurmuşlardı. Bir dönem mayınlı arazi olarak bilinen bölgedeki adrese baskın yapmak isteyen polis ekiplerine askerler destek verdi. Askeri araçlar ve uzun namlulu askerler arazinin tüm çevre güvenliği alındı.

25 ayrı ilde toplam 138 şüpheli gözaltına alındı
Sürücü kursu olarak adlandırılan eve giren polis ekipleri evde arama yaptı. Sürücü kursu olması gereken adresin kullanılmayan bir ev olduğu tespit edildi. Sürücü kursu olarak bilinen adresin içerisinde ise trafikle alakalı ne bir kitabın ne de bir trafik levhasının olduğu ortaya çıktı. Çete üyelerinin bu adresi kayıt açtırmak ve sahte eğitim sertifikalarının vermek için düzenlendiği belirlendi. Derme çatma yapının çatısına ise yağlı boya ile “Nergisler Sürücü Kursu“ yazdığı görüldü. Yapılan operasyonlar kapsamında 25 ayrı ilde toplam 138 şüpheli gözaltına alındı. Çete üyelerinin sınav sorularını alabilmek ve sınavlara istediği kişileri sokmak için ise 1 milyon liraya yakın rüşvet verdiği iddia edildi.