Maymun çiçeği tespit edilen ilk hasta konuştu

Brezilya'da maymun çiçeği hastalığına yakalanan ilk hasta kamuoyuyla hastalığının detaylarını paylaştı.

Maymun çiçeği tespit edilen ilk hasta konuştu

Covid-19'un ardından hızla yayılan maymun çiçeği hastalığı yeni bir süreç başlattı. Son dönemde birçok Avrupa ve Batı ülkesinde maymun çiçeği salgını ortaya çıkarken, salgının hızla yayıldığı Brezilya’da da maymun çiçeği salgınına yakalanan ilk hasta kamuoyuna hastlık ile ilgili detayları anlattı. 41 yaşındaki adam, Brezilya medyasına açıklamalarda bulundu. Brezilyalı ilk hasta bir süredir izolasyon altında tutulduğu Emilio Ribas Enfeksiyon Enstitüsü’nde konuştu.

"Bilime inanıyorum"

Avrupa’ya seyahat ettikten sonra maymun çiçeği hastalığına yakalanan ve virüsün bulaştığı resmi olarak tespit edilen 41 yaşındaki hasta ismini açıklamak istemedi. İzole edilen hasta sağlık durumunun iyiye gittiğini ve izolasyon altında tutulduğunu söyledi. İsminin açıklanmasını istemeyen hasta, “En iyi korunma yöntemi gerçek bilgidir ve ben de bilime inanıyorum ve burada tedavime devam ediyorum” dedi.

Avrupa'dan Brezilya'ya maymun çiçeği

Brezilyalı adam, hastalık sürecinde yaşadığı semptomları da kamuoyuyla paylaştı. Mayıs ayının sonunda Avrupa’dan Brezilya’ya geri dönüş yaptığı süreçte ilk semptomlara rastladığını söyleyen hasta birçok belirti gösterdiğinin altını çizdi.

Belirtiler arasında yüksek ateş, aşırı yorgunluk, baş ağrısı ve gözlerin arkasında oluşan ağrı olduğunu belirten Brezilyalı hasta, seyahati annesiyle yaptığını fakat annesinin durumunun iyi olduğu söyledi.

Brezilyalı hasta vücudunda 60’tan fazla yara oluştuğuna da dikkat çekti.