MEB Mahmut Özer'den son dakika açıklaması! 81 ilde harekete geçildi! 20 milyon öğrenci ve öğretmeni ilgilendiren karar

17 Haziran'a artık az bi zaman kala 20 milyonu aşkın öğrenci ve öğretmeni ilgilendiren karar açıklandı. 81 il için harekete geçildiğini duyuran Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tüm sınıf kademelerini ilgilendiren kararını duyurdu. 12 Eylül 2022 tarihinde başlayacak.

MEB Mahmut Özer'den son dakika açıklaması! 81 ilde harekete geçildi! 20 milyon öğrenci ve öğretmeni ilgilendiren karar

17 Haziran'da çok az bir vakit kaldı. Öğenciler geri sayıma başladı bile. 20 milyonu aşkın öğrenci ve öğretmen içinde 12 EYlül'de başlayacak çok kritik bir karar alındı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yaptığı duyuru sonrasında 8 ilde harekete de geçildi. Yeni eğitim öğretim yılına ışık tutuacak uygulamayla ilgili tüm herşey açıklandı. İşte o açıklama ve detayları... 

MEB Mahmut ÖZer'den son dakika açıklaması... MEB 81 ilde harekete geçti yaklaşık 20 milyon öğrenci ve öğretmen için karar açıklandı. Öğrenci ve öğretmenlerin 6 eylül'den bu yana sürtemn eğitim öğretim maratınu 17 Haziran'da sona erecek. Şu sıralar öğretmen ve öğrencilerin tek gündem maddesi okulların kapanmaıs olsa da Milli Eğitim Bakanlığı gelecek eğitim öğretim yılı için kolları çoktan sıvadı bile. & Eylül'den bu yana devam eden eğitim öğretim maratonu 17 haziran da son bulacak. 

Yaz tatili için de şimdiden planlar yapıldı 3 aylık yaz tatili için kollar sıvansada 20 milyon öğrenci ve eğitmeni ilgilendiren kararlarda MEB Mahmut Özer tarafından açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan peş peşe açıklamalar yapıldı. Yeni eğitim ve öğretim yılının rotası şimdiden çizildi. Tatil hareketliliğinin başladığı kadar yeni eğitim öğretim yılının hareketliliği de start aldı. 

17 Haziran Cuma günü karne alacak öğrenciler uzun süren yorgunluklarını 3 aylık yaz tatiliyle atacaklar. 20 milyona yakın öğrenci ve öğretmen yaz tatiline hazırlanırken Milli Eğitim Bakanı ise açıklamalarıyla yeni eğitim öğretim yılı çalışmalarına çoktan başladı. Eğitim camiasında yıl sonu hazırlıkları ve tatil planı hızla sürerken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 81 ilde harekete geçti. 12 Eylül 2022 Pazartesi günü start alacak 2022-2023 eğitim öğretim yılı rotası çizildi.

12 Eylül 2022'de başlayacak yeni dönemde eğitime daha fazla yatırım yapılacağını açıklayan Bakan Özer'den 81 ili ilgilendiren açıklama geldi. Eğitim camiasında yankılanan açıklamaları bu kez Kars'ta yapan Bakan Özer, ülke genelinde 3 bin yeni anaokulunun yapılacağı müjdesini de verdi. 

Özellikle doğuda soğuk havanın etkilediği öğrenci ve öğretmenleri ilgilendiren kararda ise şu açıklamaları yaparak dikkatleri üzerine çekti. "Tüm illerimizde doğal gaza erişimi olup da doğal gaz dönüşümü yapılmayan okulun kalmaması için çok ciddi bütçe ayırdık. 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında yeni doğal gaz erişimi olan ilçelerimizdekdi okullarımızı da dönüştürerek tüm okullarımız doğal gaza erişimi olacak."

Bilindiği üzere 2021- 2022 eğitim öğretim yılı 17 Haziran Cuma günü itibariyle sona erecek. 3 aylık yaz tatiline start verecek olan öğrenciler yeni yıla 12 Eylül'de başlayacak.