MEB'in sınav tarihi kararı ne oldu? İkinci dönem sınav tarihleri ne olacak?

Geçtiğimiz gün, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, uzaktan eğitimin hangi tarihe kadar devam edeceği ve ikinci dönem sınavlarının ne zaman başlayacağına ilişkin bilgiler verildi. İşte detaylar...

MEB'in sınav tarihi kararı ne oldu? İkinci dönem sınav tarihleri ne olacak?

Koronavirüs salgınındaki artış nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda öğrenime 4 Ocak tarihine kadar uzaktan eğitim modeli ile devam edilecek. MEB ise yaptığı açıklama ile daha önce yüz yüze yapılacağı açıklanan sınavların durumuna açıklık getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 31 Aralık 2020’ye kadar yüz yüze veya uzaktan hiçbir sınav yapılmayacak, sınavlarla ilgili planlamalar salgın sürecinin seyrine göre ayrıca gerçekleştirilecek, okul yönetimlerimiz ve öğretmenlerimiz aracılığıyla öğrencilerimize duyurulacak” diye cevapladı.

Uzaktan eğitim ne zamana kadar devam edecek?

Bakan Selçuk imzasıyla yapılan açıklamada; dünyada ve ülkemizde salgının seyrinde yaşanan yükselişten, eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime devam eden öğrenci, öğretmen ve çalışanların etkilenmemesi amacıyla 20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmî, özel, örgün ve yaygın tüm eğitimlerin evden eğitim şeklinde devam edeceği duyurulmuştu.

Okullarda sınavlar ne zaman başlayacak?

Evden eğitim modeliyle devam eden ikinci dönem eğitimde swınav tarihleri ise öğrenciler için merak konusu. Dolaşımı azaltmayı hedeflediklerini bildiren Milli eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerin haftada bir gün okula gelmelerini doğru bulmadığını ifade etti. Selçuk açıklamasında; "04 Ocak sonrası ikinci dönem için ne şekilde olacak, bununla ilgili tarihleri belirledik. Şimdiye kadar sınavların bir kısmı yapıldı. Yapılan sınavlar geçerli sayılacak. Bunların bir kısmı e-Okul'a girildi, bir kısmı giriliyor. Yani tamamı geçerli olacak. 04 Ocak sonrası yapılan ilköğretim ve ortaöğretim sınavlarından eksik kalan ne varsa onların tamamlanmasını hedefliyoruz." dedi.

Sınav tarihleri belli oldu mu?

Kesin tarih paylaşmanın doğru olmadığını belirten Bakan Selçuki salgının seyrine göre eğitimde kalan sınavların tarihlerinin belli olacağını söyledi.

112 branşta 182 öğretmen tarafından sağlanan EBA TV derslerinin sınavlar yeniden başlayana kadar süreceğini söyleyen Selçuk, evinde televizyonu olan her öğrencinin derslere katılabileceğini ifade etti.