Meclis’te yumruklu kavga! İYİ Partili Kürşad Zorlu’dan tv100’e özel açıklama! “Önümüzdeki günlerde suç duyurusunda bulunacağız”

İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Meclis'te AK Partili Zafer Işık ve İYİ Partili Hüseyin Örs arasında çıkan yumruklu kavganın ardından tv100 ekranlarında Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına katılarak açıklamalarda bulundu. İYİ Partili Zorlu, “Anında müdahale yapılmamış olsaydı bir milletvekilimizi kaybetmiş olabilirdik” diyerek olaya ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

TBMM'deki bütçe görüşmelerinin ikinci gününde yumruklu kavga yaşanmıştı. Tartışmaların yaşandığı Meclis'te oturuma ara verildiği sırada AK Partili Zafer Işık, İYİ Partili Hüseyin Örs'e yumruk attı. Yaşanan tartışmaların ardından, İYİ Partili Örs, yoğun bakıma kaldırılmıştı. AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık'a, İYİ Partili Hüseyin Örs'e TBMM İçtüzük gereği fiziksel şiddet uyguladığı gerekçesiyle Genel Kurul'a iki birleşim katılmama cezası verildi.

Meclis’te yaşanan kavganın ardından İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, tv100 ekranlarında Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına katılarak açıklamalarda bulundu.

“Anında müdahale yapılmamış olsaydı bir milletvekilimizi kaybetmiş olabilirdik”

Anında müdahale edilmeseydi İYİ Partili Vekil Örs’ün hayatını kaybedebileceğini ifade eden Prof. Dr. Kürşad Zorlu, “Bu olayın büyümesini tehlike olarak görüp yatıştırmaya çalıştığı esnada Zafer Işık uzaktan gelip vekilimize saldırıyor. Eğer anında müdahale yapılmamış olsaydı bir milletvekilimizi kaybetmiş olabilirdik” dedi.

“Önümüzdeki günlerde suç duyurusunda bulunacağız”

Yaşananların ardından AK Parti içerisinden de arayanların ve ziyaret edenlerin olduğunun altını çizen İYİ Partili Zorlu, “Bu tablo suç unsuru taşıması bakımından da önümüzdeki günlerde suç duyurusunda bulunacağız. Bugün yaşadığımız ağır ekonomik sorunların bir yönü siyasilerin ortaya koyduğu yaklaşımıdır” ifadelerini kullandı.

Örs'ün sağlık durumu nasıl?

Zorlu, Örs’ün tedavisinin devam edeceğini ve yarın hastaneye ziyaret edeceğinin bilgisi verdi. Örs’ün sağlık durumuna ilişkin bilgiler de veren Kürşad Zorlu, Örs’ün durumunun şuan da iyi olduğunu söyledi.