Medipol Başakşehir 5 haftada 10 puan kaybetti!

Spor Toto Süper Lig'in başından bu yana liderliğini koruyan Medipol Başakşehir, Süper Lig’de oynadığı son 5 karşılaşmada tam 10 puan kaybederek şampiyonluk yolunda önemli yaralar aldı. Turuncu-lacivertliler dün akşam konuk ettiği Göztepe'ye 2-0 mağlup oldu.

Medipol Başakşehir 5 haftada 10 puan kaybetti!

Ligde liderliği uzun süredir koruyan Medipol Başakşehir, kan kaybetmeye devam ediyor.

Bundan birkaç hafta önceye kadar ortaya koyduğu performans ve rakipleriyle arasındaki puan farkı da göz önüne alındığında şampiyonluğun en güçlü adayı olarak gösterilen turuncu-lacivertliler, ligin 30. haftasında dün akşam sahasında Göztepe’ye 2-0 kaybederek son haftalardaki kötü gidişatını sürdürdü. Başakşehir, bir önceki hafta da yine evinde Rizespor ile 1-1 beraber kalmıştı.

5 haftada 10 puan kayıp

Medipol Başakşehir, Süper Lig’in son 5 haftasında yaşadığı puan kayıplarıyla dikkat çekiyor.

Turuncu-lacivertli takım, bu süreçte 2 yenilgi, 2 beraberlik ve 1 galibiyet alabildi. Avcı’nın ekibi, söz konusu maçlarda tam 10 puanlık bir kayıp yaşadı. Bu kayıplar, Galatasaray ile şampiyonluk yarışı veren Başakşehir’in rakibine karşı puan avantajını da yitirmesine sebep oldu.

Medipol Başakşehir, İstikbal Mobilya Kayserispor ve Çaykur Rizespor ile berabere kalırken, deplasmanda Beşiktaş'a ve sahasında Göztepe'ye mağlup oldu. İstanbul ekibi bu süreçte yalnızca sahasında Atiker Konyaspor'u yenmeyi başardı.

Medipol Başakşehir, aynı puan kaybını en son Süper Lig’e çıktığı 2014-2015 sezonunun 16, 17, 18, 19 ve 20. haftalarında da yaşamıştı.

Maç fazlasıyla lider

Ligdeki galibiyet özlemi 3 maça çıkan turuncu-lacivertli takım 62 puanda kaldı. Başakşehir, ligdeki son galibiyetini 27. haftada iç sahada Atiker Konyaspor karşısında elde etmişti. 

Medipol Başakşehir maç fazlasıyla Galatasaray'ın 3 puan önünde bulunuyor. Galatasaray, pazartesi günü Atiker Konyaspor'u deplasmanda yenerse averajla liderlik koltuğuna yükselecek. 

Medipol Başakşehir, ligde 31. haftada deplasmanda Demir Grup Sivasspor ile karşı karşıya gelecek.