Medrese hırsızı suçüstü yakalandı, ortağıyla telefonda konuştu!

Bursa'ya bağlı Osmangazi ilçesindeki Üftade Camii'nin 530 yıllık medrese bölümündeki kubbenin kurşun levhalarını çalmak için çatıya çıkan Emrah A., gece bekçileri tarafından yakalandı. Etrafı gözlemek için bekleyen şüpheli U.C. ise kaçtı. Ekipler Emrah A. ile ortağı U.C.'yi telefonda konuşturarak kaçan U.C.'nin yerini belirlemeye çalıştı. Ancak olay yerinden kaçan şüpheli kayıplara karıştı.

Medrese hırsızı suçüstü yakalandı, ortağıyla telefonda konuştu!

Olay, saat 01.30 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi, Kavaklı Mahallesi’nde meydana geldi. Üftade Sokak’ta devriye görevi yapan bekçiler, Üftade Camii’nin 530 yıllık medrese bölümü ‘Darül Kurra’nın kubbe kısmında bulunan bir şüphelinin kurşun levhaları söktüğünü fark etti. Şüpheliyi yakalamak için medresenin giriş kısmına yönelen ekipler bu sırada erketede bekleyen U.C. ile karşılaştı. Ekipleri karşısında gören U.C. medresenin çatısındaki arkadaşı Emrah A.’yı uyararak olay yerinden kaçtı. Hızla çatıya çıkarak Emrah A.’yı kıskıvrak yakalayan ekipler olay yerinden kaçan U.C.’nin peşine düştü. Ancak yaklaşık 10 dakikalık takibin ardından izini kaybettiren U.C. kayıplara karıştı.

Medrese hırsızı suçüstü yakalandı, ortağıyla telefonda konuştu! - Resim : 1

Diğer şüpheli kayboldu

Bu sırada Emrah A.’nın cep telefonunun çaldığını fark eden ekipler, aramaya cevap vererek Emrah A.’dan arkadaşı U.C.’yle konuşmasını ve yerini öğrenmesini istedi. U.C.’nin bulunduğunu iddia ettiği konumları kontrol eden ekipler bölgede arama çalışması başlattı. Ancak izine rastlanamayan U.C. kayıplara karıştı. Hırsızlık suçundan kaydı bulunduğu tespit edilen Emrah A. gözaltına alınarak polis merkezine götürülürken sökülen kurşun levhalar muhafaza altına alındı. Olay yerinden kaçan U.C.’nin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Medrese hırsızı suçüstü yakalandı, ortağıyla telefonda konuştu! - Resim : 2