Mega havalimanını kriz vurdu

Yıllık 250 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanı olması planlanan Dubai’de ki El -Mektum Havalimanı’ndaki çalışmalar ekonomik krizi nedeniyle durduruldu.

Mega havalimanını kriz vurdu

Bloomberg'in haberine göre çalışmaların durudulma kararı, Körfez Arap ülkelerindeki ekonomik durgunluk sebebiyle alındı.

5 yıl ertelendi

36 milyar dolara mal olması planlanan ve Emirates Hava Yolları için dev bir aktarma merkezi olacak olan havalimanının inşaatının 2025 olarak açıklanan hizmete giriş tarihi ise 5 yıl ötelendi.

Dubai Havalimanları yönetiminin uzun vadeli ana planı gözden geçirdiğini ve “sonraki adımların kesin zaman çizelgelerinin ve detaylarının henüz kesinleşmiş olmadığını” bildirdiğini aktardı.

Turizm 2017’den beri durgun

Dubai’nin ekonomisi, geçen yıl jeopolitik gerilimler ve düşük petrol fiyatları yüzünden 2010 yılından sonraki en yavaş büyümesini gerçekleştirdi. Turizm sektörü 2017'den beri durgun kalırken, Emirates, A380 ile ilgili filo yapılanmasını gözden geçirmek kararı almıştı.

2013 yılında açılan terminalin ilk fazında sadece 11 havayoluna hizmet veriliyor. Yıllık 26.5 milyon yolcu kapasiteli terminalden geçen yıl 900 bin yolcu geçti.