Meghan Markle'dan Kraliçe'ye: Anladın sen onu

Bütün dünyanın gözlerini dikip merakla izlediği İngiliz kraliyet ailesinde sular bir türlü durulmuyor.

Özellikle de Prens Harry'nin eşi Meghan Markle ile ilgili iddialar basının gündeminden bir türlü düşmüyor. İşte tüm bu iddialara bir yenisi daha eklendi. Peki ya Meghan Markle'ın ikinci kez giydiği bu elbise ne anlatıyor?

Çiftin bebekleriyle birlikte çıktığı Afrika gezisi sadece bir gezi olmanın ötesinde bambaşka tartışmaları da beraberinde getirdi. Prens Harry ve Meghan Markle ile bu gezi sırasında yapılan röportaj da gündemde bomba etkisi yarattı.

Prens'in "Basının karımın üzerindeki baskısı beni endişelendiriyor. Onu, annemin kaderini paylaşmaktan korumak istiyorum" sözleri ve o gezi sırasında bir gazeteciyi terslemesi uzun uzun tartışıldı. Ardından yine aynı gezi sırasında yapılan bir röportajda Markle'ın kendisine yöneltilen eleştirilerden bunaldığını belirtmesi ve neredeyse ağlayacak hale gelmesi de konuşuldu.

Öyle ki çiftin yavaş yavaş kraliyet ailesindeki rollerini terk etmeyi planladığı iddiaları da basına yansıdı. Hatta önümüzdeki ay bebekleri Archie'yi de alıp Markle'ın annesinin yaşadığı Los Angeles'ta altı hafta kalacak olmaları da bu durumun ilk adımı olarak gösterildi.

Sonuçta Prens Harry'nin taht sıralamasında yeğenleri ağabeyi Prens William bir yana Prens George, Prenses Charlotte ve Prens Louis'nin bile ardında olması da çiftin böyle bir ayrılığı gerçekleştirmesi için fırsattı bu yorumlara göre.

Ama öte yandan da Meghan Markle, önceki akşam tek başına bir etkinliğe katıldı. Hemen ertesi gün de bu kez eşiyle birlikte bir başka etkinlikte göründü. Bu durum da kafalarda "acaba bu söylentiler yanlış mı?" sorusunun dolaşmasına neden oldu. Yani çift belki de gerçekten aileden uzaklaşmayı planlamıyordu. Zaten kraliyet ailesi uzmanları da Markle'ın tek başına katıldığı etkinlikte giydiği kıyafeti bu iddialara verilen bir yanıt olarak yorumladı. Özellikle de Kraliçe'ye yöneltilen bir yanıt.

Meghan Markle, Royal Albert Hall'de düzenlenen bir etkinliğe yalnız başına katıldı. Üzerinde de hamileliği sırasında da giydiği mor elbise vardı. Elinde çanta da taşımıyordu.

Kraliyet ailesi uzmanlarına göre bu mor elbisenin, Düşes tarafından hamilelik sırasında giyilmesinin ötesinde çok daha derin bir anlamı vardı: Harry ve Meghan, kraliyet ailesinden de Britanya'dan da uzaklaşıyor iddialarını bir noktada çürüten bir anlam.

Mor renk, çok eskiden beri İngiliz kraliyet ailesi üyelerinin tercih ettiği ve çok sevdiği bir renk. Geleneklere göre yalnızca yönetme erkini elinde bulunduranlar bu rengi kullanabilir. Yani mor renk güç ve zenginlikle ilintili, bunların simgesi.

Ayrıca mor renk Kraliçe 1. Elizabeth için de çok değerliydi. Tudor hanedanı bir dönem kraliyet ailesi dışındakilerin mor renk giymelerini bile yasaklamıştı.

İşte uzmanlara göre Meghan Markle bu mor renkli elbiseyi tercih ederek başta Kraliçe 2. Elizabeth olmak üzere bütün aileye ince bir mesaj gönderdi: Hiçbir yere gitmeyeceğini, kraliyet ailesinden uzaklaşmaya niyeti olmadığını gösterdi.

Bu etkinliğin hemen ertesi günü de Markle, eşi Prens Harry ile birlikte bir başka etkinliğe katıldı.

Meghan Markle ve Prens Harry, kasım ayında bebekleri Archie'yi de alıp ABD'ye gidecek. Çiftin burada 6 hafta kaldıktan sonra tekrar Londra'ya geri dönececeği belirtildi.