Meksika düzensiz göçmen sorunu ile karşı karşıya! Meksika ABD'den yardım bekliyor!

Meksika da düzensiz göçmen sorunu ile karşı karşıya kaldı. Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, ABD başkanı Joe Biden'dan destek istediklerini fakat Biden'ın tekliflerini ABD Senatosu'na sunmasının uzun zaman aldığını aktardı. Obrador, "Kennedy'den beri yardım yapılmıyor" dedi.

Meksika düzensiz göçmen sorunu ile karşı karşıya! Meksika ABD'den yardım bekliyor!

Dünya genelinde düznsiz göçmen sorunu günden güne büyüyor. Kuzey Amerika ülkesi olan Meksika'da bu problemle baş etmeye çalışıyor. Ülkesinin bir göçmen kampına dönmesini istemeyen Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, konuyla alakalı ABD Başkanı Joe Biden'dan yardım istedi.

Meksika düzensiz göçmen sorunu ile karşı karşıya! Meksika ABD'den yardım bekliyor! - Resim : 1

"Meksika'nın göçmen kampı olmasını istemiyoruz"

Ulusal Saray'daki günlük basın toplantısında konuşan Lopez Obrador, ABD'ye Orta Amerika'da geleceği inşa eden sosyal programlara destek olması çağrısında bulunarak, "Meksika'nın bir göçmen kampı olmasını istemiyoruz. Önce fona katılmanız gerekiyor, yoksa sorun aynı şekilde devam eder" ifadesini kullandı.

Meksika düzensiz göçmen sorunu ile karşı karşıya! Meksika ABD'den yardım bekliyor! - Resim : 2

"Biden'dan destek istiyoruz fakat..."

Lopez Obrador, mevkidaşı Joe Biden'ın önerilerine duyarlı olduğunu dile getirerek, "Evet, Amerika Birleşik Devletleri'nden Orta Amerika ülkeleri için destek istiyoruz ancak tekliflerini ABD Senatosu'na sunmaları uzun zaman alıyor." dedi.

 Yolsuzlukla mücadele sayesinde sosyal programları finanse edecek kaynaklara sahip olduklarını söyleyen Lopez Obrador, Orta Amerika'daki kalkınma programlarının henüz beklenen sonucu vermediğini kaydetti.

 "Kennedy'den beri yardım yapılmıyor"

Lopez Obrador, ABD'nin 2. Dünya Savaşı'ndan sonra Avrupa ülkelerine destek olduğuna değinerek, "F. Kennedy, Latin Amerika için İlerleme İttifakı'nı kurdu ancak o zamandan beri başka bir yardım yapılmadı. ABD 2. Dünya Savaşı'ndan sonra Avrupa'ya yardım etti" diye konuştu.