Meksika Kırmızı Ayaklı Tarantula Örümceği'nin yeniden doğuşu böyle görüntülendi

Meksika Kırmızı Ayaklı Tarantulası'nın yeniden doğuşu (deri değiştirmesi) kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi. Muhteşem ana bu videoyu izleyenler eşlik etti. Bilinenin aksine Tarantula aslında zehirli bir örümcek değildir.

Haklarında çok yanlış bir inanış olsa da Tarantula Örümcekleri insanlara zarar vermiyor. Büyük bir cüsseye sahip olan bu canlılar, bilinenin aksine zehirsiz. Sizi ısırdığı takdirde hissedeceğiniz tek şey biraz kaşıntı ve karıncalanma. Asıl korkmanız gereken en büyük özelliği çiftleştiği zaman eşini öldüren ve 'Kara Dul' namına sahip Latrodectus Mactans.

Sadece iri olması ve tüylü yapısı nedeniyle korkunç görünen Tarantula, en uzun ömre sahip örümcekler arasında yer alıyor. 30 yıl kadar yaşayabilen bu örümcekler, bu özelliklerini deri değiştirmeye borçlu. Kendisini tazeleyerek yaşamına devam eden Tarantulalar, yetişkinlik dönemlerinde 10-12 santim büyüklüğüne ulaşıyor.

Tarantula, 30 yıl kadar yaşayabiliyor. Bu sürede 2-3 kez deri değiştiriyor.
Tarantula, 30 yıl kadar yaşayabiliyor. Bu sürede 2-3 kez deri değiştiriyor.

Çıkamazsa ölüyor

Tarantula, derisini değiştireceği zaman karın bölgesinden dönüşüme başlıyor. Aslında oldukça zorlu geçen bu süreç, örümceğin ölümüyle de sonuçlanabiliyor. Bu videoda ise başarılı bir dönüşüm yaşanıyor.

Tarantula Örümceği hakkında

* Tarantula Örümcekleri zehirli değildir. Doğal yapısında bulunan zehir bir insana asla zarar vermez.

* Tarantulalar, iç organlarını koruyan dış iskelet olarak bilinen sert bir kabuğa sahiptir.

* Deri değiştirebilmek için karnını büzmeli ve vücudundaki sıvıyı üst gövdeye sokmalıdır. Bunu hayatlarında bir kaç kez yaparlar.

* Tarantula, dönüşmeden önce bazı değişiklikler yaşar. Örümceğin karnında kel bir nokta büyür ve altındaki cilt pembeden siyaha döner.

* Tarantula bu işlem sırasında iki hafta boyunca bir şey yemez. Bir nevi diyet yapar.