5'i çocuk 9 ölü

Meksika'daki uyuşturucu kartelleri inanılmaz bir katliama imza attı. 5'i çocuk olmak üzere 9 kişinin öldürüldüğü kanlı katliamın avokado nedeniyle gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

5'i çocuk 9 ölü

Meksika'nın Michoacan eyaletindeki Uruapan kentinde 5'i çocuk olmak üzere 9 kişinin cesedi bulundu. Karteller tarafından kurşuna dizildikleri anlaşılan 9 kişinin avokado nedeniyle öldürüldüğü ortaya çıktı.

Çocuklarını kan gölünün içinde bulunan insanlar sinir krizleri geçirdi.
Çocuklarını kan gölünün içinde bulunan insanlar sinir krizleri geçirdi.

Meksika'yı daha kanlı bir ülke haline getiren uyuşturucu kartelleri son dönemde alanlarını değiştirmeye başladı. Özellikle ticaretinin oldukça karlı ve yasal olmasından dolayı avokado işine giren karteller, kendilerine rakip olan firmalara gözdağı vermek için her yolu deniyor.

Olay yerinde makineli tüfeklere ait çok sayıda boş kovan bulundu.
Olay yerinde makineli tüfeklere ait çok sayıda boş kovan bulundu.

Ülkenin tüm avokado ihracatını kontrol etmek isteyen karteller, diğer üreticileri infaz ederek kanlı emellerine ulaşmayı hedefliyor. Uyuşturucunun ardından yasal olması nedeniyle tercih edilmeye başlanan avokado ihracatı, son olarak 5'i çocuk 9 kişinin hayatına mal oldu.

Kan gölünde bulundular

Bölgedeki avokado yetiştiricilerinin takıldığı mekanda bulunan 9 ceset ülkede yine infial yarattı. Çoğu çocuk olan cesetler slot makinelerinin bulunduğu illegal bir kumarhanede keşfedildi.

Katliamın ardından bölge polisi operasyon başlattı.
Katliamın ardından bölge polisi operasyon başlattı.

Michoacan başsavcısı, mağduların yaşlarını 12, 13, 14, 17 ve 18 olarak açıklarken, suçluların yakalanması için operasyon başlattıklarını duyurdu. Ancak Meksika'da daha önce de karteller tarafından çok sayıda kanlı eylem gerçekleştirilmiş, bunların çok azı aydınlatılmıştı.

Sadece 2019 yılında Meksika'da 34 bin 600 kişi uyuşturucu çeteleri ve kartellerin çatışmalarında hayatını kaybetti.

Bugün kartel üyeleri uyuşturucu kaçakçılığına karışan ya da uyuşturucu kaçakçılığı yapan hükümet yetkililerini katletmekle tehdit etti. Bunun sebebi kendilerine rakip çıkmasından hoşlanmamaları...