Kayıp gazeteci, işkence edilmiş, başı kesilmiş halde bulundu

Çeteler hakkında yaptığı haberlerle tanınan başarılı gazetecinin cansız bedeni tren raylarının yanında bulundu. İşkence edildikten sonra öldürüldüğü belirlenen gazetecinin başının kesildiği açıklandı.

Kayıp gazeteci, işkence edilmiş, başı kesilmiş halde bulundu

Meksika'nın güneyindeki Guerrero eyaletinde tren raylarında cansız bedeni bulunan gazetecinin ilk etapta trenin altında kalarak hayatını kaybettiği açıklanmıştı ancak korkunç gerçek ortaya çıktı.

Julio Valdivia'nın yaptığı çete haberlerinin ardından önce işkence edildiği, ardından da kafası kesilerek infaz edildiği ortaya çıktı. Julio Valdivia bu yıl Meksika'da cinayete kurban giden 6'ncı gazeteci oldu.

Meksika'nın Veracruz eyaletinde yerel gazete, bir gazetecinin başının kesilerek öldürüldüğünü açıkladı. Cordoba şehrindeki El Mundo gazetesindeki haberde, gazeteci Julio Valdivia'nın başının kesildiği, cansız bedeninin Motzorongo kasabasında tren raylarının üzerinde bulunduğu belirtildi.

Gazetecileri Koruma Komitesi'nden yapılan açıklamada, yaşanan hadisenin korkunç olduğu belirtilerek, sorumluların bir an önce bulunması için yetkililere çağrı yapıldı.

Oaxaca eyaleti yakınında uzun süredir çete şiddeti ile boğuşan kırsal bir bölgeyle ilgili haber yapan Valdivia, bu yıl ülkede öldürülen 6'ncı gazeteci oldu.

Kayıp gazeteci, işkence edilmiş, başı kesilmiş halde bulundu - Resim : 2

Bu yıl 6, son 20 yılda 140'ın üzerinde

Meksika'nın güneyindeki Guerrero eyaletinde 3 Ağustos’ta gazeteci Pablo Morrugares ve koruma polisi bir restoranda akşam yemeği sırasında öldürülmüştü. İnternet sitesi P. M. Noticias Guerrero'nun direktörü olan Morrugares, sıklıkla çete şiddetlerine ilişkin haberler yayımlıyordu.

Meksika'da polis, gazeteci cinayetleriyle ilgili yeterli soruşturmayı yürütmediği için eleştiriliyor. Ülkede son 20 yılda 140’ın üzerinde gazeteci öldürüldü.