Melekler oyun sektörü üzerinde uçuyor..! Yatırımlar 426 milyon doları aştı..!

Yatırımcı oyun sektörüne yönelirken Türkiye’de de son 10 yılda, oyun sektöründeki yerli girişimlere 426 milyon TL'yi aşkın destek verildi.

Melekler oyun sektörü üzerinde uçuyor..! Yatırımlar 426 milyon doları aştı..!

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de oyun sektörü her geçen gün büyüyor. Potansiyeli ile büyük yatırım fonları ve melek yatırımcıları kendisine çekmeye devam eden sektör son 10 yılda 500 milyon liralık destek aldı. Oyun sektörü ile ilgili yapılan açıklamada yatırımcıların radarına giren Türk oyun sektöründe son olarak Axell Studio’nun 400 bin dolar yatırım aldığına dikkat çekildi.

Yatırımcı oyun sektörüne yönelirken Türkiye’de de son 10 yılda, oyun sektöründeki yerli girişimlere 426 milyon lirayı aşkın destek verildi. Özellikle mobil oyun sektörüne artan ilgi neticesinde son olarak yerli oyun şirketi Axell Studio’nun, Rasyonel Global’den 400 bin dolar yatırım aldığı duyuruldu. Rasyonel Global Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat, Türkiye’de önemli bir gelişim gösteren mobil oyun sektörüne yatırım desteklerini sürdüreceklerini belirterek “Birbirinden farklı alanlardaki yatırım fırsatlarını değerlendiren bir yatırımcı olarak Türkiye'nin oyun sektöründeki potansiyelinin tahmin edilenin çok daha üzerinde olduğunu söyleyebilirim. Bu sektör, ülkemizi global sahada öne çıkaracak ve ileriye taşıyacak bir alan olarak geleceğimize yön verecek" dedi.