Duyurdular! Polis, öğretmen, hemşire maaş tablosu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelecek yıl sonuçlandırılmasını planladıklarını açıkladığı 3600 ek gösterge takvimi öğretmen, polis, hemşire maaş tablosu merak ediliyor. Hizmet süresi 30 yılı aşanların emekli ikramiyesi her yıl için bin 132 ile bin 276 lira arasında artış gösterecek. İşte detaylar...

Duyurdular! Polis, öğretmen, hemşire maaş tablosu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelecek yıl sonuçlandırılmasını planladıklarını açıkladığı 3600 ek gösterge takviminin açıklanmasının ardından vatandaşlar "Memurların emekli maaşı ve ikramiyesi ne kadar olacak?" sorusunun yanıtını araştırıyor. 

Yapılan hesaplamalara göre; Hizmet süresi 30 yılı aşanların emekli ikramiyesi her yıl için bin 132 ile bin 276 lira arasında artış gösterecek. 3600 ek gösterge sorunu önce polis, hemşire, din görevlileri ve öğretmenler için gündeme gelmişti. Çalışmaların startının ise Kasım ayında başlaması bekleniyor. 3600 ek gösterge sistemi tümden gözden geçirilmiş olacak. İşte; memur emekli maaşı ve ikramiyesi...

Polis, öğretmen, hemşire maaş tablosu 3600 ek göstergeyle birlikte hesaplanıyor. 3600 ek gösterge takviminin açıklanmasıyla birlikte; memurların emekli maaşı ve ikramiyesi ne kadar olacak sorusunun cevabı araştırılıyor. 3600 ek göstergede takvim belli oldu. Bu toplantıda ek gösterge konusundaki çalışmaları yürütmek üzere bir komisyon oluşturulacak. Komisyon ek gösterge artışlarının kapsamını belirleyecek. 3600 ek gösterge hayata geçtiğinde 30 yıllık hizmeti bulunan öğretmen, polis ve 4 yıllık dini yükseköğrenim mezunu imam-hatiplerin emekli aylığı artacak.

Memurların ve memur emeklilerinin merakla beklediği çalışmalar Kasım ayında yapılacak Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısıyla başlayacak.

Bu toplantıda ek gösterge konusundaki çalışmaları yürütmek üzere bir komisyon oluşturulacak.

2022'de tamamlanacak

Çalışanları Memur-Sen'in temsil edeceği komisyonda; Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Strateji Bütçe Başkanlığı başta olmak üzere ilgili kurumların temsilcileri görev yapacak. Komisyon ek gösterge artışlarının kapsamını belirleyecek.

2022'de tamamlanacak çalışmayla ek gösterge sistemi tümüyle gözden geçirilecek. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek göstergenin konfederasyonun teklif ettiği bir madde olduğunu belirterek, "Toplu sözleşme kararı bize aittir. Buna ilişkin vaat Cumhurbaşkanımız'a aittir. 2022 yılı içinde çalışacağız tamamlayacağız. İcraat da Sayın Cumhurbaşkanımız'a nasip olacaktır diye düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.

3600'ün kapsamına ilişkin bütün kamu görevlilerinin beklentilerini karşılayacak, ek gösterge sistematiğini adil şekilde düzenleyecek çalışmayı bir an önce başlatmak üzere Çalışma Bakanı ile bu konuya ilişkin mutabakat sağladıklarını anlatan Yalçın, "Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda buna ilişkin bir startı vereceğiz Kasım ayı içinde" dedi.

Yapılacak düzenleme ile emekli maaşları ve emekli ikramiyelerinde yüzde 25'e varan artış olacak. 30 yıllık bir hemşirenin emekli ikramiyesi 149 bin liradan 188 bin liraya yükselecek. Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, tüm merak edilenleri A Haber canlı yayınında anlattı.

Nasıl etkileyecek?

Takvim'in haberine göre, statüye göre artış yapılırsa lise mezunları da yararlanacak.

Ayrıca ek gösterge artışının sadece mevcut memurları mı, yoksa emekli olmuş memurları da mı etkileyeceği yine çalışma gündeminde olacak.

Halen 4 yıllık üniversite mezunu öğretmenler ve polisler ile 4 yıllık yükseköğrenim mezunu imamhatipler 3000 ek göstergeye tabi.

Hemşireler ve diğer imamhatiplerin emekli aylığı ise bin 63 lira artarak öğretmen ve polisler ile eşitlenecek.

Emekli ikramiyeleri ise 33 bin 982- 38 bin 297 lira seviyesinde artacak.

Hizmet süresi 30 yılı aşanların emekli ikramiyesi her yıl için bin 132 ile bin 276 lira arasında artış gösterecek.

Kimleri kapsayacak?

3600 ek gösterge sorunu önce polis, hemşire, din görevlileri ve öğretmenler için gündeme gelmişti.

Şimdi şube müdürleri, şefler, daire başkanları, müfettişler, kariyer meslekler, uzmanlar, genel müdür yardımcıları, üniversitelerdeki genel sekreterler gibi kadrolar da değerlendirilecek.