Meraklı savcının bakın daha ne hünerleri varmış!

Bir Cumhuriyet Savcısı gizli ve yasak olduğunu bile bile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TC kimlik numarasını UYAP’a girerek neden sorgulamak ister? O savcı acaba başka hangi siyasilerin sorgulamasını yapmak istedi?

Geçtiğimiz günlerde “Cumhuriyet savcısından skandal talimat!” başlıklı bir haber gözüme takıldı. Habere göre, İstanbul’da görev yapan bir savcı yanındaki katibe bir TC kimlik numarası vererek bunu UYAP sisteminden bir soruşturma dosyasına taraf olarak ekleme butonuna basmasını istedi. Sonrasında “gir bakalım ne tepki vereceksin” dedi.

Bir anda karşısına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kimlik bilgileri çıkan katip E.K.  hemen sistemi kapattı. Konuyu başsavcıya taşıdı. O talimatı veren savcı F.N. hakkında başsavcılık rapor hazırladı. HSK soruşturma başlattı.

BU DA KILIÇDAROĞLU’NUN KİMLİĞİ

Bir savcı yaptığının kanunsuz olduğunu bile bile neden böyle bir girişimde bulunur ki? Merak ettim o savcıyla ilgili adliye koridorlarında neler konuşulduğunu araştırdım. Savcı F.N. avukatlıktan savcılığa geçmiş. Cizre Adliyesi'nden son kararnameyle Anadolu Adliyesi'ne atanmış. Burada da Sahtecilik Bürosu’nda halen görev yapıyor.

Savcımız belli ki siyasilerin kimlik bilgilerine oldukça meraklı! Yaşanan bu olayın ardından katibine bir talimat daha vermiş. Bu defa da "sana bir kimlik numarası daha vereceğim bu da Kılıçdaroğlu’nun kimliği" diyerek gülmüş. Neden bunu yapıyor anlamakta gerçekten zorluk çekiyorum. 

SİLAHI BANA DOĞRULT PANİK BUTONUNA BAS

Savcı F.N.’nin hareketleri sadece siyasilerin kimlik bilgilerini bakmakla da bitmiyor. Başka bir günde de katibine kendi silahını vermiş ve katibinden silahı kendisine doğrultmasını istemiş. “Ben panik butonuna basayım güvenlik ne yapacak bakalım” demiş. Katip Allah'tan kabul etmemiş!

HSK, savcı F.N.’nin bu merakı hakkında soruşturmasını sürdürüyor. Gerçekten ben de sonucun da ne çıkacak merak ediyorum. Yakinen takip etmeyi sürdüreceğim. Umarım bir Cumhuriyet Savcısının bu yaptıkları sadece merakındandır.