Meral Akşener, HDP'ye bakanlık tartışmalarına noktayı koydu! CHP'li Gürsel Tekin'in açıklamalarına yanıt

CHP'li Gürsel Tekin'in tv100'de yaptığı "HDP'ye bakanlık" tartışmaları siyasetin gündeminde. İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu ve Müsavat Dervişoğlu'nun Gürsel Tekin'e tepki göstermesinin ardından gözler Genel Başkan Meral Akşener'e çevrilmişti. Ankara'da partisinin il başkanlarıyla bir araya gelen Akşener, "HDP'ye bakanlık" tartışmalarına son noktayı koydu. Akşener, "HDP'nin olduğu masada olmayız." dedi.

Meral Akşener, HDP'ye bakanlık tartışmalarına noktayı koydu! CHP'li Gürsel Tekin'in açıklamalarına yanıt

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in tv100'de yaptığı "HDP'ye bakanlık verilebilir" açıklamalarını değerlendirdi. Akşener, "HDP’nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz." ifadelerini kullandı.

Akşener, Ankara'da partisinin il başkanlarıyla bir araya geldi. Yaklaşık 5 saat süren toplantıda il il seçim hazırlıkları ve stratejileri değerlendirildi, bundan sonra atılabilecek adımlar masaya yatırıldı.

"HDP KIRMIZI ÇİZGİMİZ"

Toplantıda CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in HDP’ye bakanlık verilebileceği yönündeki sözleri de gündeme geldi. Söz alan birçok il başkanı o sözleri eleştirdi, HDP’nin kırmızı çizgileri olduğunu ifade etti.

AKŞENER: HDP OLDUĞU MASADA OLMAYIZ

İl başkanlarının konuşmasının ardından söz alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de "HDP’nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz. Bu hassasiyetimiz devam edecek. Parti yetkilileri konuyla ilgili, parti hassasiyetleriyle ilgili gerekli açıklamalar yaptı" ifadelerini kullandı.