Meral Akşener: Türkiye'yi yönetenler EYT'lilerin derdine çözüm bulmak zorunda

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın (EYT) durumuna da değindi.

Meral Akşener:  Türkiye'yi yönetenler EYT'lilerin derdine çözüm bulmak zorunda

Akşener, TBMM'deki konuşmasında EYT'lilere maaş bağlanması için gereken paranın sadece 10 milyar lira olduğunu söyledi.

Fiyatların yüksekliğini dile getiren Akşener, "Bakkalda, markette, manavda fiyatlar ortada, işsiz gençlerin, emeklilerin, EYT'lilerin durumu ortada" diye konuştu.

Emeklilere günlük 5 TL zam yapılmasını eleştiren Akşener, "Milyonlarca vatandaşı yoksulluk ve açlık sınırında yaşayan bir ülkenin ekonomisi nasıl uçan ekonomi oluyor? Sözüm ona dünya bize hayran, Avrupa bizi kıskanıyor" dedi.

Akşener, sözü EYT'lilerin durumunda getirip "Konuşan biz değiliz, konuşan milletin kendisi. Bu iş parti işi değil, insan işi, vatandaşın işi. Türkiye’yi yönetenler bu derde çözüm bulmak zorundadır. Meclis’e girdiğimizden beri EYT’li kardeşlerimiz için çok çalıştık. EYT’lileri namus meselesi ilan edenler seçimden sonra unuttu gitti" dedi.

Akşener "Hem EYT’lileri hem emeklileri konuşan başkanlarımıza Sayın Erdoğan’ın kulak vermesi gerekiyor" diyerek "Vatandaşı yük görüp gereğini yapmazsanız, biz geleceğiz biz yapacağız bundan kimsenin endişesi olmasın" diye konuştu.