Meral Akşener'den HDP'li Semra Güzel açıklaması: Fezlekeye 'evet' oyu vereceğiz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP'li Semra Güzel'in terörist Volkan Bora ile olan fotoğraflarının ortaya çıkmasının ardından ilk kez konuştu. Akşener, TBMM'ye gelecek olan fezlekeye İYİ Partili milletvekillerinin 'evet' oyu vereceğini açıkladı.

Meral Akşener'den HDP'li Semra Güzel açıklaması: Fezlekeye 'evet' oyu vereceğiz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı ziyaret etti.

Görüşme sonrası kameraların karşısına geçen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, öldürülen teröristle fotoğrafları çıkan HDP'li vekil Semra Güzel'le ilgili konuştu.

Akşener, HDP'li Semra Güzel hakkında düzenlenen fezlekede partisinin milletvekillerinin "evet" oyu kullanacağını söyledi.

Ne olmuştu?

Adıyaman'da 2017'de gerçekleştirilen terörist Volkan Bora ile olan fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatarak dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezleke hazırlamıştı.

Milletvekilliği düşürülecek

Bu kapsamda Adalet Bakanlığına ulaşan fezleke Cumhurbaşkanlığının ardından TBMM'ye ulaştı. Burada Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan karma komisyonda ele alınıp TBMM Genel Kurulu'nda da kabul edilirse Güzel'in yargılanmasının önü açılacak. Yargılama sonunda ise Güzel hakkında hüküm kesinleşirse bu karar Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda okunacak ve Güzel'in milletvekilliği düşürülecek.