Kritik borsa uyarısı! Sürekli izleniyor...

Borsa, Merkez Bankasında görev değişimi sonrası, gözetim faaliyeti kapsamında sürekli izleniyor. Yatırımcılar için kritik bir uyarı daha yapıldı.

Kritik borsa uyarısı! Sürekli izleniyor...

Sert düşüş nedeniyle iki kez işlemlerin durdurulduğu Borsa İstanbul'da yatırımcılar için bir uyarı yapıldı. Borsa İstanbul, piyasada gerçekleştirilen işlemlerin gözetim faaliyeti kapsamında sürekli izlenmekte olduğunu belirtti.

Borsa, saat 11.30'da yüzde 9,32 oranında geriledi. Endeksteki sert düşüş nedeniyle işlemler iki kez durdu. Sonrasında Borsa İstanbul yönetiminden bir açıklama geldi. Endekste, saat 11.40'da da yüzde yüzde 9,64, 1saat 12.00'da yüzde 9,43, 12.20'de ise yüzde 9,54 ile kayıp yüzde 10'a yaklaştı. 

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Piyasalarımızın etkin, güvenilir ve şeffaf bir ortamda işleyişini teminen piyasada gerçekleştirilen işlemler gözetim faaliyeti kapsamında anlık/sürekli izlenmekte olup, kuruluşların ve yatırımcıların mevzuata uyum konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri önemle rica olunur.

Aksi durumda, usulsüz açığa satış işlemleri başta olmak üzere Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsamız düzenlemelerine uygun olmayan işlemlere karşı gerekli her türlü tedbirin alınacağı, inceleme ve denetim faaliyetlerinin titizlikle icra edileceği hususları kamuoyuna saygıyla duyurulur."