Merkez Bankası'nın kararının ardından gözler altın fiyatlarına çevrildi! İşte gram altında son durum

Gram altında düşüş devam edecek mi? Altın fiyatlarında son durum ne? Yatırımcılar gözlerini Merkez Bankası'nın faiz kararına çevirmişti... Karar öncesi düşüşe geçen gram altın şu sıralarda 1018 lira seviyelerinde işlem görüyor. Peki altın fiyatları ne olacak? Analistler tahminlerini açıkladı. İşte 18 Ağustos Perşembe güncel altın fiyatları...

Merkez Bankası'nın kararının ardından gözler altın fiyatlarına çevrildi! İşte gram altında son durum

"Gram altın fiyatlarında düşüş sürecek mi? Altın fiyatları ne olacak?" sorularına yanıt arayan yatırımcılar gözlerini Merkez Bankası'nın faiz kararına çevirmişti. Yatırımcılar, 18 Ağustos Perşembe güncel altın fiyatlarını yakından takip ederken, uzmanlar tahminlerini açıkladı. 

"ALTINDA DÜŞÜŞ BEKLENTİSİ BİRAZ SÜREBİLİR"

Ons altında piyasaların ikiye bölünmüş durumda olduğunu belirten Gedik Yatırım Danış. Genel Müdür Yrd. Eda Karadağ, şunları ifade etti:

ABD'de açıklanan istihdam verileri altın fiyatlarını baskılamış durumda. Hafta başı ile birlikte altında yüzde 1'lik bir kayıp var. Eğer ons altın, 1782 dolar seviyesinin altında hareketini devam ettirirse haftanın geri kalanında bu düşüş beklentisi biraz daha sürebilir. Bu hafta altın fiyatlarında çarşamba günü gerçekleştirilecek olan Fed toplantısının verileri takip edilmeli. Biraz o taraf hareket yaratabilir. Ama çok olağan dışı bir durum olmadığı sürece altın biraz bekleme sürecine girecek diye düşünüyorum.

18 AĞUSTOS PERŞEMBE GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Bugüne 1.017 TL'den başlayan gram altın Merkez Bankası'nın kararının ardından 1.018 seviyelerinde seyrediyor.

Çeyrek altın 1.671 TL'den alıcı buluyor.

Cumhuriyet altını 6.667 TL'de işlem görüyor.

Yarım altın 3.334 TL'den güne başladı.

ONS altın güçlenen doların etkisiyle 1.762 dolar seviyelerine kadar geriledi.