Mersin'de teröristlerin polisevine hain saldırı öncesi olay yerine geliş anlarının görüntülerine Tv100 ulaştı!

Mersin'de polisevine saldıran teröristlerin hain saldırı öncesi olay yerine geliş anlarının görüntülerine Tv100 ulaştı. O görüntülerde teröristlerin olay yerine taksiyle geldiği ve polisevinin arka sokağında keşif yaptığı görülüyor.

Mersin'in Mezitli ilçesindeki polisevine dün gece düzenlenen silahlı saldırıda 1 polisimiz şehit oldu. Saldırıyı düzenleyen 2 terörist saldırı sonrasında kendilerini patlattı. Tv100'den Canan Altıntaş, saldırıyı düzenleyen teröristlerin yeni görüntülerine ulaştı. O görüntülerde teröristlerin olay yerine taksiyle geldiği ve polisevinin arka sokağında keşif yaptığı görülüyor. O taksinin içinde 2 terörist ellerinde ve sırt çantalarındaki bombayla iniyor, keşif yapmak için polisevinin 500 metre kadar yakınlarında bulunan Kıbrıs Caddesi'nde keşif yapıyorlar. 

Görüntülerde, sırt çantalarında bomba yüklü düzenek olduğu görülüyor, soğukkanlı teröristler yavaş yavaş ilerliyorlar. Olayın gerçekleştiği yerin yakınlarında iniyorlar. Taksi ilerledikten sonra da, keşiflerini sürdürüyorlar.

Mersin'de polisevine düzenlenen ve 1 polisin şehit olduğu terör saldırısına ilişkin soruşturma sürüyor. Teröristlerin şehre nasıl geldikleri, patlayıcıların nasıl bulunduğu, yardım eden herhangi birilerinin olup olmadığı ve geldikleri taksi gibi konular üzerinde de duruluyor. 

2 kadın teröristin polisevi çevresinde sırt çantalarıyla birlikte keşif yaptıkları görüntüler, 26 Eylül 2022 tarihinde 22:10'da kaydedildi. Görüntülerde teröristlerin, saldırı öncesinde yürüyerek keşif yaptıkları ve onlar için doğru zamanı bulmaya çalıştıkları görülüyor. Olay sırasında silahlı çatışma çıktığında kendilerini patlattı. Çevredeki araçların yandığı görüntüler medya da yer aldı. Olayın ardından büyükşehirlerde güvenlik önlemleri arttırıldı.