Mersin'deki hain polisevi saldırısında yaralanan polis o geceyi anlattı! “Vatanıma, milletime canım feda olsun”

Mersin'de polisevine yönelik hain saldırıda yaralanan polis memuru Abdulkadir Öztürk, o geceyi anlattı. Öztürk, saldırının polisevinin kalabalık olduğu anda gerçekleştirildiğini vurgulayarak, “Bir faciayı önledik” dedi.

Mersin'deki hain polisevi saldırısında yaralanan polis o geceyi anlattı! “Vatanıma, milletime canım feda olsun”

Mersin'in merkez Mezitli ilçesi Tece Mahallesi bununan polis evine gelen 2 PKK'lı kadın terörist önce kurşun yağdırdı daha sonra da bombalı saldırı yaptı.

Kurşun isabet eden bir kadın ile yüksekten atlayan 2 kişinin yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren teröristler, üzerlerindeki patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu ölmüştü.

2 PKK'lı ile tek başına kahramanca çatışan polis memuru bu planı bozdu. Yaralandığı halde teröristleri püskürtmeyi başaran Sedat Gezer kahramanca şehit olmuş, meslektaşı Abdulkadir Öztürk ise yaralanmıştı.

Hain saldırıda yaralanan polis memuru Abdulkadir Öztürk, tedavisinin sürdüğü Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde açıklamalarda bulundu.

Mersin'deki hain polisevi saldırısında yaralanan polis o geceyi anlattı! “Vatanıma, milletime canım feda olsun” - Resim : 1

“İlk mermiyi ben yedim, sonrasında karşılık verdim”

Olay anını anlatan 49 yaşındaki 5 çocuk babası Öztürk, "Saldırı öncesinde nöbet kulübesindeydim. Silah sesleri duyunca eğitim ağaçlarımız var, onların arasından ön taraftaki nizamiyeye doğru koştum. Ağaçların arasından çıkar çıkmaz dizime mermi yedim. Oraya varır varmaz zaten ilk mermiyi ben yedim, sonrasında karşılık verdim." diye konuştu.

Öztürk, saldırının polisevinin kalabalık olduğu anda gerçekleştirildiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Bir faciayı önledik"

"Polisevinde 100'e yakın kişi konaklıyordu, bir faciayı önledik. Teröristlerle aramda 30 metre mesafe vardı. O an insan hayatının sonunun geldiğini, vatanına, milletine canını feda edileceğini düşündüm. O an ateşin içine giriyorsunuz, ölüm hiç aklınıza gelmiyor. Arkadaşımın da yerde yattığını görünce aklıma hiçbir şey gelmedi. 'Bir candır, devletime ve milletime feda olsun.' dedim. O (polis memuru Sedat Gezer) şehit oldu, keşke biz de olabilseydik. Demek ki bize nasip olmamış. Herkese nasip olmuyor."

Mersin'deki hain polisevi saldırısında yaralanan polis o geceyi anlattı! “Vatanıma, milletime canım feda olsun” - Resim : 2