Mersin'den sevindiren haber geldi! Yangın kontrol altına alındı

Son dakika haberi: Mersin Gülnar ilçesinde dün sabah saatlerinde başlayan orman yangını rüzgarında etkisi ile hızla yayıldı. Silifke ilçesindeki bir mahalleye kadar yayılan orman yangınına, havadan ve karadan müdahale sonuç verdi. 790 kişinin tahliye edildiği yangın kontrol altına alındı.

Mersin'den sevindiren haber geldi! Yangın kontrol altına alındı

Dumanların gökyüzünü kapladığı Mersin’in Gülnar ilçesindeki dün çıkan yangın kısa sürede rüzgarında etkisi ile büyüdü. Bölgede gece boyunca yer ekiplerinin yanı sıra gece görüş ve uçuş sistemli 3 helikopterle yangına müdahale edildi. Yeşilovacık Mahallesi'ndeki farklı noktalara sıçrayan yangına sabah saatlerinde de hava ve yer ekiplerinin müdahalesi sürüyor.

Mersin'den sevindiren haber geldi! Yangın kontrol altına alındı - Resim : 1 Silifke’nin Hırmanlı Mahallesi’ne kadar yayılan yangına havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonuç verdi.

Mersin'den sevindiren haber geldi! Yangın kontrol altına alındı - Resim : 2

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki yangının kontrol altına alındığını duyurarak yüreklere su serpti.

Sağlık Bakanı Koca: "Mersin Gülnar'da dün ormanlık alanda çıkan yangından 25 kişi etkilendi. 8 kişinin tedavisi devam ediyor. 1'inin durumu ağır, 3'ünün durumu orta, 4'ünün durumu iyi."