Mersin'de tarım lisesi üretime geçti, ilk fideler toprakla buluştu

Mersin'in Erdemli ilçesinde üretime geçen tarım lisesinde ilk fideler dikildi. Öğrenciler, alanında uzman eğitmenlerin de katılımıyla 6 bin adet karnabahar, lahana ve brokoli fidesini toprakla buluşturdu.

Mersin'de tarım lisesi üretime geçti, ilk fideler toprakla buluştu

Milli Eğitim Bakanlığı'ın çalışmalarının sonucu Mersin'in Erdemli ilçesinde üretime geçen tarım lisesinde alanında uzman eğitmenlerin de desteğiyle içinde karnabahar, lahana ve brokoli bulunan 6 bin sebze fidesi toprakla buluşturuldu.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Tarım Lisesi) öğrencileri, MEB ile Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü'yle protokol imzalayarak uygulamalı eğitim tarlasına kavuştu.

Öğrencilerden Ümmü Nur Ersoy, "Böyle işlerle uğraşmayı seviyorum. Fideleri diktik büyüteceğiz, toplayacağız ve satacağız. Okul ekonomisine katkı sağlayacağız. Üreteceğiz, inadına üreteceğiz" dedi.

Sahadaki eğitime katılan diğer öğrenciler de "uygulamalı eğitimin daha kalıcı olduğunu belirterek, sahada üretim satış yapacaklarını" söyledi.

Erdemli Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, "Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin uygulama alanlarının az olması nedeni ile bunu genişletmek istedik. Protokol çerçevesinde öğrencilerin uygulama yapacağı 4 dönümlük alan tahsis edildi. Bu alana toplam 6 bin karnabahar, lahana ve brokoli fidesi dikimi yapıldı. Buradan elde edilecek gelirle döner sermaye oluşturarak bir girdi sağlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Tarım lisesi öğrencilerinin faaliyeti için bir arada olduklarını ve öğrencilerin sebze fidelerini toprakla buluşturduğunu belirten Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu ise Türkiye'nin çok büyük bir tarım arazisine sahip olduğunu anımsatarak öğrencilerin daha bilinçli tarımı öğrenip uygulayacağını kaydetti.