Metallica'nın ilk plak şirketi Megaforce'un kurucu ortağı Jon Zazula hayatını kaybetti!

Metallica'nın ilk plak şirketi Megaforce'un kurucu ortağı Jon Zazula, kanserden hayatını kaybeden eşinden 1 yıl sonra 69 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Metallica'nın ilk plak şirketi Megaforce'un kurucu ortağı Jon Zazula hayatını kaybetti!

Amerikalı bir heavy metal grubu olan Metallica'nın kurucu ortağı Jon Zazula Salı günü vafat etti. Megaforce Records'u onunla birlikte kuran eşi Marsha, yaklaşık bir yıl önce ölmüştü.
Jon'un kızı Rikki, Facebook hesabından babasının ölümünü duyurdu.

Metallica'nın ilk plak şirketi Megaforce'un kurucu ortağı Jon Zazula hayatını kaybetti! - Resim : 1

Rikki paylaşımına, "Babamız kazandırdığı müzik kadar hızlı, sert, ağır, güçlü ve etkileyici bir hayat yaşadı. Onun bu tutkusu, bir neslin tartışmasız en iyi metal gruplarını ve endüstri büyüklerinin kariyerlerini ateşledi."

Rikki şöyle devam etti:

"Senin mirasın sonsuza kadar yaşayacak, sadece bizde ve torunlarında değil, bu sonsuz evren içindeki herkesin hafızasında yaşayacak."

Metallica'nın ilk plak şirketi Megaforce'un kurucu ortağı Jon Zazula hayatını kaybetti! - Resim : 2

Jon Zazula kimdir?

Jon ve eşi 1982'de Megaforce'u kurdu. İkili, East Coast müzik camiasında çok iyi tanınıyordu. Uzun yıllar New Jersey'nin East Brunswick ilçesinde bir plak dükkanını işlettiler.

Metallica grubu, Jon'un ölüm haberlerinin kamuoyuna açıklanmasından kısa bir süre sonra duygu dolu bir Tweet paylaştı.

Metallica'nın ilk plak şirketi Megaforce'un kurucu ortağı Jon Zazula hayatını kaybetti! - Resim : 3

Grup, art arda attıkları tweet paylaşımında acılarını şu sözlerle paylaştı:

"Johnny Z bu dünyayı çok erken terk etti ve Heavy müzik bugün büyük şampiyonlarından birini kaybetti. 1982 yılında, hiç kimse California'daki metal çalan bu çılgın dört çocuğa şans vermediğinde Johnny ve Marsha bunu yapmıştı. O hepimiz için bir akıl hocası, bir menajer, bir plak şirketi başkanı ve bir baba figürüydü... Jon Zazula ve eşi Marsha olmasaydı, şu an olduğumuz kişi veya bugün olduğumuz yerde olamazdık. Sevgimiz Johnny'nin çocuklarından, konserlerimize getirdiği torunlarına kadar gidiyor. Marsha ile yeniden bir araya geldiğini bilmek ve pek çok kişiye muazzam müzikler yaratmasına yardımcı olduğunu bilmek biraz olsun içimizi rahatlatıyor."

Açıklama şu sözlerle sona erdi: "Umarım bu gece orada sizi ağırlamak için harika bir gösteri yapılıyordur! Seni özleyeceğiz Jonny"

Metallica'nın solisti Lars Ulrich, şöyle bir açıklama yaptı:

"Her şeye hazır, istekli ve yetenekli olan bu çılgın, gürültülü, uzlaşmaz ve disiplinsiz adamlara bir şans verdiğiniz için teşekkürler Jonny. Bize bir aidiyet duygusu ve nihayetinde bir öz değer duygusu verdiğiniz için teşekkür ederiz. Dostluğunuz, tavsiyeleriniz ve çaldığımız müziğin bizim gibi çok daha fazla insanla paylaşılabileceğine olan kör inancınız için sonsuza dek minnettar olacağım… "

Metallica'nın ilk plak şirketi Megaforce'un kurucu ortağı Jon Zazula hayatını kaybetti! - Resim : 5

Metallica şarkılarını ilk kez duyan Johhny şunları söylemişti:

"Çok şaşırtıcıydı. Hayretler içinde kaldım çünkü müzik benim hayatım. Her şey kafamda dönüyordu, sanki bu Amerika'nın bir cevabıydı. Ben de buna karışmam gerektiğini söyledim."

Metallica'nın ilk plak şirketi Megaforce'un kurucu ortağı Jon Zazula hayatını kaybetti! - Resim : 6

Jon'un karısı Ocak 2021'de 68 yaşında öldü. Ölümünden önce kanserle savaşıyordu.
Jon eşinin ölümü üzerine şu paylaşımda bulunmuştu:

"Hiç kimse Marsha Zazula gibi bir ortak isteyemez: yanınızda duracak, sizi destekleyecek ve hayalleri gerçekleştirmek için her şeyini kaybedecek kadar size inanan biri. Birçok kişinin annesi ve akıl hocasıydı ve erkeklerin yönettiği bir endüstride cam tavanı kıran bir kadın olarak bir rol modeldi. Güzelliği, aklı ve vizyonu vardı."